tisdag, februari 25, 2014

Veckans tanke

Veckans tanke - Gör dig av med allt som gör dig olycklig.
Livet är inte alltid ljusrosa tulipaner, prinsesskronor och små babysparkar mot revbenen, motgångar skall man tackla och övervinna, men man måste också veta när det är bättre att ge upp.


Det började på lördagen med ett mejl jag fick som fick mig att slutligen bryta ihop, när S kom hem från butiken fann han mig hysteriskt gråtande framför datorn. Jag fick nog helt enkelt, fick nog av något som besvärat mig redan en lång stund och nu var det droppen som fick bägaren att rinna över. Som tur var mannen snabb med chokladplattan och tröstande ord. Det här gör vi slut på nu genast, och det lättade redan lite. Att hålla på med grejer som ger en dåligt humör, skapar en orosklump som sitter någonstans långt inuti och som inte bidrar med någon glädje är inte hälsosamt eller ändamålsenligt. Nu skall jag påbörja processen att bryta mig loss från allting jag inte blir lyckligare av.  

Min mamma har lärt mig att man skall shoppa (dyra) underkläder när man har en dålig dag, det blir genast lite roligare då. I mitt tillstånd tänkte jag dock att något annat kanske kunde hjälpa istället. Som till exempel en amningsdyna. Det känns redan mycket bättre.

Den här amningsdynan kan man också sova med i slutet av graviditeten när det börjar bli jobbigt för rygg och mage.


7 kommentarer:

 1. Så tråkigt :( Hoppas orosklumpen försvinner snart. Och amningsdynan är verkligen bra så det var en bra tröstepresent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog bra, klumpen håller redan på att förtvina. :) Och amningsdynan verkar super! (mest som sovkamrat hittills ;) )

   Radera
 2. Tråkigt med saker som bara får en att må dålig, bort med sådant! och vad fin tröstepresent :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, måste bli bättre på att säga nej! Men man lär sig av sina misstag också får man hoppas :)

   Radera
 3. En av de viktigaste sakerna man behöver lära sig är just att säga nej. Man behöver inte göra saker eller träffa människor som får en att må dåligt, bort med allt sånt! Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt! Kram <3
   ps. Vi måst ha stickningskväll nån kväll! Vill göra en sån här: http://lindaslantliga.blogspot.fi/2014/02/omlottskofta-newborn-beskrivning.html
   Och då äger jag ju inte ens stickor ännu... :)

   Radera
 4. Vad fina! Krävs nog säkert mer än en kväll men sådana ska vi nog lyckas fixa. Början är enkel, det är bara hoptagningarna som är lite knepiga. Hör av dig då du skaffat garn och stickor! :)

  SvaraRadera