måndag, februari 10, 2014

Det här med vagnar

Det här med vagnar ja... det var ju en liten djungel! I början var jag helt inställd på att jag ville ha en Bugaboo Buffalo vagn, den verkade ha alla egenskaper som vi söker. Vår vagn skall vara smidig för stadspromenader och shopping i herkkun, svängande framhjul ett måste. Den ska ändå vara stadig och ha möjlighet att låsa framhjulen eller byta till vinterhjul. Liten så den ryms i vår bil ska den också vara och smidig att få ihop. Justerbart handtag såklart också ett måste eftersom vi har en längdskillnad på ca. 30cm.


Bugaboo Buffalo

Det som jag inte tänkte på i början var att en mjuk liggdel säkert skulle vara mer praktisk med tanke på att vi bor i hus utan hiss (andra våningen) och måste lämna vagnen i förrådet och bära upp delen. Eftersom Bugaboon bara har hårda liggdelar började vi kolla på andra modeller och fastnade för en Gesslein F4. Den är också liten och verkade mycket bra. Den har mindre framhjul än Buffalon men man får köpa skilda större vinterhjul till den. När man bytt till dom större hjulen går det dock inte mera att svänga på framjulen. 


När vi var till Vaunuaitta på Drumsö och talade med proffsen så påpekade försäljaren (för att göra oss mer förvirrade) att en mjuk bärbar liggdel bra ryms in i Bugaboons hårda liggdel. Då kan man lyfta ut bara den när man traskar upp för trapporna. Så nu är vi liksom tillbaka på ruta ett, och det lutar nog mot en Bugaboo plus skild mjuk bärkass. Vad tycker ni?


22 kommentarer:

 1. Jag ääääälskar vår Cameleon och skulle nog gå för en Buffalo om jag var ni. Vi körde med en Ora bärkasse i liggdelen när HUbbe var mini och det funkade ursmidigt. Bugaboo är bara bäst, snyggast och smidigast i alla kategorier :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom går det lätt att klicka fast ett babyskydd på Bugaboo om man skaffar ett sånt som det finns adaptrar till. Det gillade jag också mycket i början. Speciellt om bra om man tar bilen till Herkkun, då är det bara att lyfta ut "runkon" ur bakluckan och klicka på bilstolen :)

   Radera
  2. Skulle du alltså välja Buffalon framom Cameleonen om du fick välja nu?
   Och tack, ditt svar var ungefär allt jag ville höra :)

   Radera
  3. Jag skulle välja donkeyn :)

   Radera
 2. Kom ihåg att försäljaren vill sälja för så mycket pengar som möjligt. En hård bärkasse går bra att bära också och den är stadig att bära. Ifall ni i er bekantskapskrets har en bebis som ligger i hård liggdel och en annan som ligger i mjuk bärkasse, kan ni be att få provbära dem, så vet ni lite bättre vad ni väljer emellan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är nog sant att man får vara på sin vakt med försäljarna! :)

   Radera
 3. Och fundera på hur vagnen fungerar sen när det inte är en liten baby som bara ligger? Bugaboo sittdelen fås väl inte vågrätt, utan du kippar ner sittdelen så att benen alltid e böjda? Mitt bästa tips är ordentliga hjul, oavsett vilken vagn ni väljer.

  SvaraRadera
 4. Anonym har en bra poäng. Ni vill väl använda vagnen så länge som möjligt? Bugaboon verkar liten (men jag känner inte till den, tycker den är rätt ful faktiskt, förlåt och jag vet att jag är otrendigt ;) men som du ve har O en Gesslein och han sov ännu i den i höstas (han fyller nu tre). Och Gesslein har bästa sovpåsen som han ännu sover i, nu dock i en "lägre" vagn dvs MacLaren. Och små hjul behöver du inte fundera på, ni bor ju i stan!!!

  SvaraRadera
 5. Haha, Bugaboon verkar alltid väcka starka känslor :) Antingen diggar man eller så inte. Men jag har aldrig träffat en missnöjd Bugabooanvändare? (Dock nog en missnöjd Gessleinskuffare) Måste kolla hur det går att sova i Buggans sittdel med dom som har använt en. Hjulen får nog gärna vara små jo! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går prima! Hubbe sov två timmar i sittdelen igår. På balkongen använder vi dock en gammal stadig stor vagn där han ligger rakt. Men om man är på stan är det inga problem att kippa ner honom om han blir trött och han sover gott. Också hos våra föräldrar är det Buggan som varit med och han har sovit gått på deras balkonger i sittdelen där också :)

   Radera
 6. Jag har varit helnöjd med vår brio happy med mjuk lift till då molly va bebis. Hon rymms dit bra o sova ännu oxå o den är otroligt mjuk att köra med,tar sej fram i alla terräng. Visst är den lite otymplig i butiker men man fixar det mesta o happyn finns att få även med swivel-hjul. Mjukliften bleb lite trång fram mot vintern men då va tösen redan så stor att man kunde byta till dunpåse!bra tips är att skaffa en billigare begangnad vagn till balkongen o nu har vi vår resevagn på balkongen som vi köpt för typ 130€ o den går oxå helt i liggläge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Balkongsvagn skall skaffas jo. Hade ni en skilld resevagn helt från början eller först när Molly blev större?

   Radera
  2. Vi köpte en då hon var 8mån o vi sku flyga till köpenhamn. I samma veva returnerade vi vår lånade balkongvagn tillbaka till kompisen som sku få nr.2 o nu är resevagnen på balkongen. Men den som vi har kan användas typ oxå med mjuk bärkasse då den går som sagt i full liggläge o har bra lång sufflett som skyddar!

   Radera
 7. Nå som du redan vet ; ) kan jag inte annat än rekommendera Buggan! Det enda jag varit missnöjd med, är att då barnen är riktigt små, skulle man gärna ha en mjuk bärkasse. Men du verkar ju nu ha en lösning även för det! Kram, Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sov O också gott i sittdelen när han blev större? Kram!

   Radera
 8. Eftersom jag inte hittade den perfekta vagnen använde vi i huvudsak två stycken då vi bodde i hfrs, emmaljunga citycross på dagliga promenaderna i ur och skur. Med den tar man verkligen sig fram i alla fören, stabil och bra med fantastisk stötdämpning. Men den vill man inte ha då man shoppar så då tog jag vår smidiga lilla britax på tre hjul och på vilken man kan klicka fast bilstolen (det har varit en super egenskap som vi använt och använder massor-rekommenderas!). Men ingendera vagnarna rekommenderar jag för era behov men jag tycker att det verkar som att den första skulle passa era behov bra om ni fixar mjuklift till. För mjuklift har verkligen varit guld värd tycker jag- och då bodde vi ju i hus med hiss, så hemma behövdes den inte men däremot på många andra platser och situationer. Mellan raderna tycker jag mig läsa att du redan bestämt dig ;) åtminstone vad gäller märke. Jag har ingen erfarenhet ar bugaboo men som du skriv så har jag aldrig hört nån som skulle varit missnöjd.
  Nu blev jag själv riktigt vagn sugen. Kanske vi skaffar oss en femte vagn. Hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, trehjulingar har jag inte ens gett mig in på. Men dom ser nog jättepraktiska ut i stan. Hur är det att ta sig in och och ut ur bussar med bara ett hjul där fram? Tyvärr har vi inte ritkigt plats för två vagnar! :D Tror du är ganska bra på att läsa mellan raderna ;)

   Radera
  2. Det fungerade bra att ta sig in och ut i bussar med en vagn på tre hjul. Man lär sig fort tekniken. Men en vagn med fyra hjul är absolut mera stabil och då ni köper en med svängbara framhjul så är jag nog rätt säker på att den är alldeles tillräckligt smidig. En orsak till att vi har så mÅnga vagnar är att vi fått låna liggdel och bilstol som hör till britaxen (köpt sen själva hjuldelen via huuto eftersom systerns hade gått sönder + sittdel billigt från stocka som de slumpade bort) och tanken var att bara använda den men den var helt klart för instabil i snön så köpte därför citycrossen nästan genast. en emmaljunga sitt-vagn fick vi av min syster och så var vi ju tvungna köpa en syskonvagn nu... Dessutom köpte jag en begagnad resevagn då vi var i Kroatien under hösten men den har jag redan sålt vidare :). Så lite extremt är det nog att ha fyra stycken vagnar. Jag är övertygad om att ni nog klarar er med en riktigt bra :)

   Radera
  3. En av Samulis kompisar hade runt tio vagnar allt som allt tror jag, så fyra är ännu helt ok! :)

   Radera
 9. Vi har klarat oss med en och samma vagn för alla behov! Vår Molly är nu dryga två år gammal och till sensommaren kommer nr 2 som får ta över vagnen. Vi har en Mountain buggy swift, den har tre hjul och var åtminstone då vi köpte den, deras minsta vagn. Nu tror jag faktiskt det finns någon ännu mindre. Vi har gillat den jättemycket! Det enda minuset är väl att man inte kan vända sittdelen så barnet sitter med ansiktet vänd mot en. Men den är lätt och smidig, framhjulet går att låsa (underlättar då man stiger på bussar eller går i snöslask t.ex.) och fungerar finfint som resevagn också pga att den är så liten och lätt. Så den rekommenderar jag :) Alternativt den större modellen, Urban jungle, men den gick bort för oss eftersom vi har en så liten baklucka på bilen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har också en liten bil så det gäller säkert att testa först så vagnen går in!:)
   Det verkar överlag vara så att alla varit nöjda med de vagnar de har. Kanske skillnaderna till slut är relativt små och så vänjer man sig vid den egna vagnen?

   Radera
  2. Ja det kan bra vara så. Men visst finns de ju de som köper fler och testar sig fram till den perfekta vagnen. Vi har som tur varit nöjda med den första :)

   Radera