torsdag, februari 20, 2014

Planera matveckan

Ibland går det väldigt dåligt med vårt matplanderande och det känns som om vi springer i butiken mer eller mindre varje dag och köper mat för bara en dag i sänder. Ibland har vi stora planer på att börja planera bättre och storshoppa hela veckans mat på söndagen, men ofta faller det på tids- eller inspirationsbrist. Att planera vardagsmat är ju inte alls lika trevligt som att planera en festmåltid.

Här om veckan kom Samuli hem med en tisdagspresent, nämligen den andra Safkaboken av paret Gullichsen, Safkaa- maanantaista sunnuntaihin. Det som är strålande med den här boken är att dom redan har planerat veckans meny åt dig! I innehållsförteckningen kan du kolla vad du skall äta, måndag till fredag. 

Här hittar du också klassiker som hönsfrikassé och janssonsfrestelse plus riktig vardagsmat som makaronilåda och korvsås. Jag har ju redan berömt den första boken som innehåller recept på enkla vardagsrätter med en liten tvist, och är man (som jag) inte så förtjust i just hönsfrikassé så kan man ju göra en avokadopasta från den andra boken istället. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar