måndag, februari 24, 2014

Smörja smörja

Det finns ganska många olika teorier om hur man skall undvika "stretch marks" på mage&bröst när man är gravid. En del säger att det inte går att göra något åt saken, antingen får du dom eller så inte, andra förespråkar oljor, torrborstning och smörjning för att undvika stretch marks.

Jag har smort magen ända sedan den började växa med den här oljan som jag hittade på Stockmann. Det kan ju inte skada iallafall tänker jag.

7 kommentarer:

 1. Jag smörjer också, använder Weledas olja. Den använde jag under förra graviditeten också och fick åtminstone inga stretch marks, så antingen hjälpte den eller så är jag en sån som inte får stretch marks så lätt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vill ju inte chansa heller, så bästa att smörja på! :)

   Radera
 2. Jag smorde dygnet runt kändes det som, men det var det värt för min mage förblev ärrfri. Det kan ju förstås hända att min hud är sådan som inte får stretch marks så lätt, men jag tänker iaf smörja dygnet runt igen om jag någon gång blir gravid på nytt. Smörj på bara, säger jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skall fortsätta smörja, better safe than sorry! :)

   Radera
 3. Jag smörjde också som en galningen båda graviditeterna och fick inga bristningar. Som du skriver så vet man ju aldrig om man skulle få det om man lät bli och det är ju ingen garanti att man slipper även om man smörjer massor. Men man har nu inte så mycket att förlora förutom de euron oljan kostar ;) jag tycker dessutom att det var ganska mysigt att ta sig en, eller ett par, stund(er) om dagen då man smörjer magen, stannar upp lite och kanske talar lite med filuren där inne. Jag använde bara weledas olja första graviditeten men andra använde jag också sebameds anti-stretch mark créme. Krämen på morgonen och eventuellt på dagen då den inte var kladdig utan går bra att klä på sig blus fort utan att den blir kladdig. Alltid olja på kvällen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips med en kräm istället på dagen, det blir lätt lite klottigt med oljor. Fast den här nog sugs upp ganska bra. Var får man annars Welesas olja? Apoteket?

   Radera
  2. Weleda köpte jag från naturkostaffär men kan tex också köpas via nätet. Bebes i kampen tror jag att säljer den. Säkert många andra ställen också eftersom den verkar vara en klassiker. Men knappast nån ide att byta om du är nöjd med den du har. Jag har svårt att tro att det är så stor skillnad mellan produkterna.
   Bra språk av mig annars; smörjde :P

   Radera