måndag, oktober 04, 2010

Två alternativ kvar

Okej, jag gick till en kamerabutik, och så går det ju som det alltid går, de visar något bättre och så glömmer man bort sitt ursprungliga alternativ (så gick det t.ex. också när jag skulle köpa bil, en Polo blev plötsligt en Golf Plus...)
Nu står valet mellan dessa två:




Ena kameran har bättre zoom och videokamera, den andra tar bättre bilder i mörker, typ, om jag förstod rätt.

5 kommentarer:

  1. dpreview.com brukar jag använda då jag jämför kameror. Åtminstone S90 hade de testat: http://www.dpreview.com/reviews/canons90/page19.asp.

    SvaraRadera
  2. Tack för linken! Vi har försökt googla runt och jämfört bilder osv. det verkar som om SX210:an kanske är en bättre "party kamera" medan S90:an är bättre om man orkar trixa och fixa. Båda säkert bra :)

    SvaraRadera
  3. För att vara lite hård orden,
    S90 är 2 år gammalt lagerskräp som de inte lyckats sälja. Den kom ut julen 2009 om jag inte minns fel.
    Den saknar bland annat HD-video filmning och optisk sökare.

    Den var ett av de tidiga försöker att kombinera systemkamera och kompaktkamera, och det gick inte helt perfekt. Den blev alldeles för dyr (kostade över 400€ senast jag såg den), och den förlorar på alla sätt mot SX210 (som kostar under 300€)

    SX210 är en nyare modell av SX200, och om din budget tillåter en nästan 300€'s kamera så är den värd att satsa på.

    Man skall vara försiktig med att stirra sig blind på reviews, eftersom de skrivs i jämförande av vad som finns på marknaden just då.
    T.ex. alla S90 recensioner är ju två år gamla, och om man jämför med det som fanns på marknaden då så var det en jättebra kompaktkamera för 450€.
    Idag får du en systemkamera för 450€.

    SvaraRadera
  4. Tack för alla tips!! Det var till stor hjälp! Det blev till slut en SX210, och jag tror att det var ett bra val :) Nu skall jag bara lära mig och använda den...

    SvaraRadera
  5. Börja med P-läge, arbeta dig sen förbi TV- och AV-läge.
    Målet är alltid att köra med manuella inställningar :)

    SvaraRadera