onsdag, januari 22, 2014

Kutsuplus

Jag måste nu skryta lite över en fantastisk tjänst som jag (egentligen var det Samuli) upptäckt och använt ett par gånger. Kutsuplus! Senast idag åkte jag till jobbet med den, och det är så smidigt och snabbt så till och med en tung onsdagsmorgon kan piggas upp!

Vanligtvis åker jag bil, men vissa dagar är jag snäll nog och lånar ut den åt min bättre hälft. De dagar har jag oftast åkt buss den korta sträckan från Drumsö till Otnäs där mitt jobb ligger. Ca 35 min tar det med buss (10 med bil) och då måste jag dessutom byta en gång. En regionbiljett kostar väl 4-5 euro och för Kutsuplusbilen betalade jag idag 5,15€ och färden tog 10 minuter. 

Lillbussen får du beställa till den tidpunkt du önskar, du får en kod som du nämner åt chauffören och han kör dig fram dit du önskar. Idag var det faktiskt en annan passagerare också i "taxin", men hittills har jag alltid åkt ensam. Inga mer väntanden på försenade bussar eller byten på iskall Hanaholme, love it!

Detta var alltså inget sponsorerat inlägg utan en helt ren rekommendation av en fin tjänst!

4 kommentarer:

 1. När jag läste om Kutsuplus första gången tänkte jag att det låter sjukt fiffigt, men du är den första jag hör som använt dej av tjänsten! Men kan det gå så att den kör en massa omvägar för att plocka upp folk!? Och hur bestäms priset, är det enligt hur långt man kör!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att den kan köra en massa omvägar, men en del nog (har dock aldrig hänt för mig). Det finns två olika prisklasser också, en "säästö" där den i princip kan koukka lite mera för att hämta passagerare, och en "normal", där den inte borde köra nån omväg alls. Men jag vet inte vad dom har för princip sådär i praktiken för hur långa omvägar dom kan tänkas köra?

   Priset bestäms enligt stäckan jo. Jag har ju ganska kort väg, Samuli betalar runt 7-8€ tror jag från Drumsö till Arabiastranden. Sen om man är flera som beställer den blir det billigare också för varje person.

   Jag har inte heller hört om nån annan som använt tjänsten, så får se hur länge de håller på! :)

   Radera
 2. Jag har tänkt att man borde prova på den men aldrig vågat. Allt nytt=skrämmande... Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade också lite problem med att våga testa, men efter lite övertalning från Samuli så gick det bra :)

   Radera