måndag, oktober 02, 2006

Oktoberfest!

Vi bestämde oss alltså för att göra ett försök att åka iväg på oktoberfest på lördagen. Vi var fem finnar och en dansk som satte oss på morgontåget till München. Finnen som jag skrev om i förra inlägget var såklart försenad, men som tur var tåget också lite försenat så hon hann med.
Vi kom fram på förmiddagen och gick omkring lite i gamla stan innan vi begav oss till egentliga området där hela spektaklet äger rum. Vi märkte ganska snabbt att vi kommit dit försent (kl.14) för alla öltält var redan proppfulla och människorna stod och köade på utsidan. De släppte bara in människor i samma takt som det kom ut människor, och ingen som engång kommit in ville ju gå ut mera på hela dan... Så vi fick inse att det bästa alternativet var att söka oss någonannanstans...Vi hittade dock plats på en bar i närheten. Efter att ha avnjutit några öl på baren så beslöt vi oss för att avnjuta några till i en park i stan, vädret var så fint att man bra kunde ligga och sola sig. :)
Vi tog ett tåg hemåt redan nio på kvällen eftersom vi inte tycktes rymmas in någonstans för att festa. Tåget var i och för sig en enda fest och det fanns inga lediga platser för oss (människor hade t.o.m. insett att WCn också var en potentiell sittplats), så vi satte oss ner i gången.
Slutsatsen var att vi nog hade en jättekul dag i münchen fastän vi inte kom in i tälten på själva området.

Igår, på söndag cyklade jag omkring i staden med min lila cykel, jag ville egentligen ta en lift upp till bergen och kolla på utsikten men det var lite mulet väder så bergtopparna var täckta av moln. Vi gick på bio istället med fransyskan Hermonce (som vi kallar Alice för ingen kan uttala hennes namn). Eftersom alla filmer var dubbade till tyska tyckte vi att det bästa alternativet var den tecknade filmen Cars eftersom man där inte blir störd på att munnen rör sig i olika takt med rösten.

Denhär veckan börjar alla introduktionsföreläsningar. Jag har nu valt tre kurser, Integriertes Management mit semiramis, Internationales Management och Personal und Arbeit.


Första ölen!


Vi satte oss ner i en park da vi inte kom in i tälten.

















Oktoberfest-området
















Tina, Mia, Nea, Pekka och Aleksi
















Ingen plats i tåget på väg hem.

1 kommentar:

  1. Hejsan!
    Du verkar ha hunnit med mycket redan! Kiva att du orkar skriva mycket, det är så mycket roligare att läsa dina texter än bakgrundsmaterial till gradun..

    Ha de bra & sköt om dig!
    kram, Linda
    p.s. din utsikt från rummet var fin!

    SvaraRadera