onsdag, december 03, 2014

Sol och mat

Dagar som denna är det inte helt tokigt att vara föräldrarledig. Det enda som fattades på min promenad var en kopp kaffe och kanske en bra bok eftersom babyn sov gott i vagnen. 

Vi gick via biblioteket här också, försökte hitta en bok om babymat men det lyckades jag inte med. Jag börjar bli lite trött på batat, morot, blomkål och potatis i olika sammansättningar. Tipsa gärna om era bästa recept! Jag är kanske lite för rädd att blanda i nya smaker och kryddor så skulle gärna få lite nya idéer.

Satt en stund i solen på stranden.

Hejhej!
Gick vidare och satt sedan och tittade på en annan strand.7 kommentarer:

 1. Mitt tips är att kolla på barnmatsburkarna i butiken för idéer. Men t.ex spagetti bolognese, höna och ris, lax med potatis och lite dill. Squash har jag använt men den är ganska vattnig. I senaste sats jag koka åt min son hade jag med butternut squash. Vet inte om det är samma som myskikurpitsa på finska men Pirkka hade en blandning av myskikurpitsa och potatis. Palsternakka och broccoli kan man också blanda med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé att kolla på de färdiga burkarna! Pasta eller ris har jag inte ännu vågat mig på, kanske det är nästa steg :) Då går det ju lätt att göra samma mat åt en själv också.

   Radera
 2. Rekommenderar Andra mosboken, där finns många bra och enkla recept. Vår bebis gillade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Ska kolla upp det, kanske göra en julklappsbeställning åt mig själv :)

   Radera
 3. I princip kan du ju variera i det oändliga o örter kan man krydda med anytime. Så länge man skippar salt så är det lugnt :) testa göra typ nån pyrée i moussaka stil, o ibland nåt med kikärter! molly åt duktigt av den mat jag gjorde henne tills hon fick tänder, sen dög det inte plötsligt nå mera. Storfavoriten blev bonas pikkupaimenen herkku med lamm-blomkål-morot. Den luktar t.o.m som blomkål ska lukta! :) prova oxå på potatis-morot-lax-dill blandning,hur gott som helst! Lagerblad o kryddpeppar använde jag oxå ofta i kokvattnet som sedan plockades bort innan maten mosades :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kikärter! Tack för det tipset! :) Vad dög sen när tänderna kom? Började du med fingermat då också eller var det burkmat som gällde?

   Radera
  2. Körde då några månader med burkmat,främst de som är menade för 5mån. Ungen vägrade äta 8mån mat då det va konstiga klumpar där :) sen ganska snabbt när hon fyllt 1 började jag ge precis samma mat som vi äter utan större restriktioner,dvs samma kryddor o även saltad mat. Försökte ge fingermat men jag hade absolut inte nerver för klottet som uppstod. Sen va de en gång nära att hon satt karelsk pirog i halsen så jag blev lite hysse... :( hade nog tänkt på prova på fingermat,men de blev nu främst sen bara bröd,gurka etc annars körde jag mosad mat! Nu går det mesta proteinrika ner,frukt o grönt går ibland hur bra som helst o andra gånger inte alls. Ägg&omelett har oxå varit favoriter o alla ostar (nåjoo o klart oxå korv,finnars favoritgrönsak)! :)

   Radera