måndag, december 01, 2014

Pressopannan

Jag fick en bra fråga efter föregående inlägg som jag tänkte svara på här.


Hej! Dehär är kanske en självkarhet för många, men jag vet inte hurudant kaffe det blir med pressopanna? Hur skilljer det sig från vanligt kaffe eller espresso. Tack för svaret :)

I en pressopanna använder du pannmalet kaffe, det vill säga samma filterkaffe som du har i en vanlig kaffekokare men mera grovmalet (kolla symbolen på kaffepaketet, ofta är det en kaffepanna eller en pressopanna). Hittar man inte pannmalet kan man nog använda bryggmalning också, då måste man bara trycka ner silen långsammare så att kaffe"puruna" inte kommer igenom. 

Vi har t.ex. ingen vanlig kaffekokare hemma utan använder bara pressopannor för att göra "vanligt kaffe". Hur man gör kaffe med en pressopanna kan du läsa här. Hur enkelt som helst!



Espressokaffe kan du göra t.ex. med en mutterpanna om du inte vill ha en stor espressokokare hemma.


Svarade jag nu på din fråga? :) I pressopanna gör du alltså "vanligt kaffe".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar