tisdag, oktober 21, 2014

Maten


Ja här går det undan,vi har ökat lite på portionsstorlekarna och tagit in ännu ett mål så han äter "mat" nu till lunch och middag. Smaker vi testat hittills:

- Potatis
- Batat
- Plommon
- Päron
- Nypon/hallon (pilttiburk)
- Morot
- Majs


Av dessa är potatis riktigt bajs, han får bara spyreflexer och håller på att storkna. Här om dagen hade vi också en nära-storknings-upplevelse med bataten så det går inte så bra med rotfrukterna. Pilttis plommon började vi ge när magen började krångla och i samma veva fick han också päron. Enligt "instruktionerna" borde man väl inte ge nåt sötare innan babyn vant sig vid de andra smakerna och visst var det lite svårt att få ner hemlagad morotspure efter att han fått nyponhallonkräm ur burken. 

Majs introducerade jag igår och det var helt okej, måste kanske undvika pilttiburkarna så han inte böjrar föredra dom före hemlagat (om det inte är för sent...). Det rekommenderas att ta in två smaker per vecka och vi har väl varit lite snabbare än så, men i något skede måst man väl få öka med smakintaget? Annars tar det ju flera år att få in ett bredare urval av smaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar