söndag, oktober 12, 2014

Fem månader

Här om dagen blev Amos fem månader. Måtten nu är 6,8 kg och 65 cm stor. Inte undra på att 62:ans kläder började spänna lite redan. Så fort det går!

Små smakportioner får han nu men annars lever han gott på bara bröstmjölk fortfarande. Han är för det mesta nöjd och belåten, skrattar ljudligt när man härjar med honom. Det bästa är att dra pappa i håret. Han vänder sig på sidan men kommer inte runt ännu. Att ligga på mage gillar han fortfarande inte. Alla leksaker åker genast in i munnen och så ska det tuggas och sugas på allting. Nytt är också att han upptäckt sina fötter och vill ligga och hålla i dem mest hela tiden.

Han sover tre eller fyra tupplurer om dagen, nu har den sista tuppluren börjat falla bort. Vi äter ganska regelbundet, frukost halv nio-tiden, lunch tolv-tiden, mellanmål runt tre och middag vid sex. Klockan ca. åtta är det kvällsmål och så blir det läggdags. En "normal" natt äter han två gånger, ca. två-tiden och runt fem. Nästa utmaning blir väl att börja öka på smakportionerna och kanske ta in nån till måltid, det ska vi diskutera med rådgivningstanten om nästa vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar