tisdag, mars 20, 2012

På vintern flyger alla måsar till Kanarieöarna tillsammans med de finska turisterna

Det här med att bestämma ett datum för bröllopet har visat sig vara ett näst intill omöjligt problem. Är det inte det ena så är det nåt annat som kommer i vägen. Just nu är vi ändå nere i två alternativ.

Det som för tillfället styr datumsbeslutet är våra önskemål om bröllopsresa. Vi vill gärna åka genast efter bröllopet, vi vill ha stadssemester och solsemester. Jag vill ha turkost vatten, en tom strand och en palm.
Var hittar man det i typ November?

Samuli vill åka till Kanarieöarna (jag hoppas han skämtar, annars måste jag ta mig en allvarlig funderare).

18 kommentarer:

  1. Brasilien, Thailand, Costa Rica eller vad som helst. November är inte alls en dålig tid att resa! Vi var ju på vår brölliresa i slutet av november och det bästa med t.ex. Sydamerika i november, är att det är försommar och inte så hett. I Thailand slutar väl regnperioden i november (tror vi i tiderna var där i november), och dessutom är där low season då och billigare och lugnare. November e bästa möjliga tiden ; ) Oj, blev lite långt, men blev ju ivrig med er resa!

    SvaraRadera
  2. Vill du vara bröllopsreseplanerare? :)
    Sydamerika är nog lockande, men det verkar vara lite osäkert i t.ex. Thailand i november ännu.
    Men man kan förstås åka senare också.
    Eller gifta sig i februari :)
    Heh...det här blir int till någo.

    SvaraRadera
  3. Costa Rica, Peru, Chile, Argentina. Perfekt väder och gudomlig mat. Åk dit. Om ni mot förmodan väljer Kanarieöarna så kan jag tipsa om att en av Perus bästa restauranger Segundo Muelle numera finns i Las Palmas.

    Jonas

    SvaraRadera
  4. Johanna (Avas mamma...)onsdag, 21 mars, 2012

    Tjaa. Vi for ju faktist till kaanrieöarna på vår brölliresa och det var jaa faktist inte så siisti så TAG något annat... Kanariöarna är dock billigt och inte så lång flygresa plus ok väder i bla. november...

    SvaraRadera
  5. Vi var på Teneriffa på bröllopsresa men det var i januari, södra delen av ön var perfekt beachsemester och med bussen kom man på en dryg timme till norra sidan med mera stadssemestervibbar (och lite kallare klimat pga Teide som delar ön i två klimatzoner). Men ja, why not, jag gillar Teneriffa!

    SvaraRadera
  6. Vi var på Teneriffa på bröllopsresa men det var i januari, södra delen av ön var perfekt beachsemester och med bussen kom man på en dryg timme till norra sidan med mera stadssemestervibbar (och lite kallare klimat pga Teide som delar ön i två klimatzoner). Men ja, why not, jag gillar Teneriffa!

    SvaraRadera
  7. Jag tror nog vi försöker åka lite längre bort när vi en gång är på väg. Just nu är jag sugen på Brazilien. Men det var Argentina för en timme sedan.

    I Argentina verkar det inte finnas så mycket strandsemester?
    Vill ha en egen bungalow vid stranden. Helst.
    Inga rödbrusiga finnar som bor granne med mig.

    SvaraRadera
  8. Och jag vet föresten inte varför jag har såna fördomar mot Kanarieöarna, jag har ju faktiskt aldrig varit där.
    Min bild är att det bara finns fulla finnar och svenskar där. Ingen kultur och karaokebarer där man kan sjunga aikuinen nainen.
    Men kanske jag har fel?

    SvaraRadera
  9. Mitt tips om ni vill kombinera stad med strand: Börja med Buenos Aires, ta flyget till Punta del Este (40 min) och ta in på Mantra Resort and Casino.

    SvaraRadera
  10. Håller helt med Jonas! Buenos Aires och sen strand nån annanstans. Vi var ju i Brasilien/Pipa (låter perverst, men de e ju brölliresa; )!) och det var nog jätte fint. Buenos Aires borde alla se och sen finns det beach i länderna brevid. Vi hann med Buenos, en sväng ti Bariloche och strand på ca 2 veckor o d ble ingen stress! Skönt att göra lite olika grejs. Jag vill också åka!!!

    SvaraRadera
  11. Buenos Aires lockar nog, verkar vara cool stad! Sen sku Brasilienska kusten kunna vara ett alternativ.
    Kommer du med Johanna? :)
    Jonas, ditt hotell i Uruguay såg fint ut, men jag söker mer en "hydda" på en avlägsen strand :)

    SvaraRadera
  12. Heh, jag skulle kommentera, men tycker surprise surprise helt som min man här ;)

    Kör Buenos Aires för citysemester, kultur, shopping och sjukt bra mat. Så flyger ni till Uruguay för beachsemester, kort och billigt flyg.

    Thailand är "nya" Kanarieöarna. Jag har hört mycket gott om Kanarieöarna nu för tiden faktiskt. De har "fräschat upp sig" och de fulla finnarna hittar du väl på Pattaya? Vi funderar på en familjesemester eventuellt till Kanarieöarna, dels för att flyget är kort och för att min absoluta favorit krog öppnats i Europa och av alla ställen på: Kanarieöarna!

    Ps. Vi har sjukt bra kontakt i Argentina, så maila om ni på riktigt vill åka dit!

    Ps2. NÄR ses vi? För länge sen...

    Kram

    SvaraRadera
  13. Sen finns ju alltid Åland.

    SvaraRadera
  14. På Åland sku man iallafall få en privat strand i November. :)

    SvaraRadera
  15. Och månne inte smörets apostel, MB, kan veva ihop en friterad gädda åt er på värdshuset.

    SvaraRadera
  16. Det finns massa roligt man kan göra under vinterhalvåret:

    * Transsibiriska järnvägen, alternativt Orient-expressen om man vill ha det varmare i kupen

    * Bussluffa Panama City- Managua. Palmer, beachar och historiska vyer. Det gär fin busslinje frpn Bogota till Mexico city, men man måste inte åka hela vägen.

    * Öst-Afrika har trevligt klimat kring årsskifter, bestuig Kilimanjaro eller nån av de lägre knopparna. Kombinera med safari och lite beachar kring Mombasa eller Zanzibar.

    * Traska till Machu Picchu och kombinera med lite beach i nejden. Lima lär tyvärr inte vara en trevlig stad för den som vill ha stadssemester.

    * 평양 (Pyonjyang), som Kilroys slogan "Go before it's too late"

    Några varningar

    * Papua Nya Guinea kan kännas exotiskt, men lär vara allt annat än en bra ide.

    * Land vars börjar med "Demokratisk" brukar betyda inversen

    SvaraRadera
  17. Hej,
    en resa jag själv skulle vilja göra är att kombinera San Fransisco med Tahiti. Annars så sjukt långt att flyga till Tahiti, men med mellanlandning i SF skulle det kanske kännas överkomligt. Och Tahiti ser ut som det perfekta stället för en bröllopsresa!

    SvaraRadera
  18. Det låter inte heller helt fel! :)

    SvaraRadera