onsdag, augusti 24, 2011

När ett problem är löst dyker ett annat upp

Nu när jag har löst kamerafrågan så dyker ju nästa fråga upp, hurudan kameraväska skall man ha?
Vill man ha en liten där bara kameran ryms i, eller vill man ha en större där man får in extra objektiv? Hur mycket orkar man släpa på?

Den här kommer från Golla
Och så här stor är den inuti

Men det finns också en ännu mindre


What to do?

7 kommentarer:

  1. Svåra val, men int på riktigt. Själv har jag alternativ A (i svart) och har varit mycket nöjd. Det är aldrig fel att ha ett eller två andra objektiv med sig: man vet ju nästan aldrig vad man skall egentligen fota! Och att sen missa det perfekta fotografiet enbart på grund av att det andra objektivet inte rymdes med kommer att fylla din kropp av ånger och ilska. Sådeså.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipsen! Jag hade lite svårt att se om det rymms andra objektiv i den vita väskan. Den är alltså storlek M, du menar att man får med två stycken i den?

    SvaraRadera
  3. Ja sku nog säga att min är också en M, men förra årets modell. Och jo, den rymmer nippanappa två stycken objektiv, förutsatt att du inte bär på typ en Canon 1D och motsvarande linser.

    SvaraRadera
  4. Sen är ju det viktigaste att den är så liten att du orkar bära med den överhuvudtaget. Det är ganska onödigt med kamera och några objektiv i en väska som blev hemma för att du inte orkade bära på den just idag.

    Fundera hur mycket du orkar bära med sig och ta en sån. Eller köp ett par och testa ;)

    SvaraRadera
  5. Grattis till kameran! Du gjorde ett bra val, :). Jag måste såklart rekommendera min egen kameraväska, även om de är lite dyrare stuff.

    http://www.epiphaniebags.com/

    Väskor som inte ser ut som kameraväskor och som man kan använda till vardags, som vilken väska som helst. Så gör jag med min bruna Ginger-modell.

    SvaraRadera
  6. Tack Hannah för tipset, dom är ju riktigt snygga, och praktiska! Jag tror att vi nu först skall skaffa en väska som Samuli också täcks gå omkring med, men sen kan jag kanske börja fundera på annat också... :)

    SvaraRadera
  7. Eller så skaffar man två som jag gjort. En lite mindre och snyggare som man tex kan använda om man går ut på restaurang eller dylikt då man inte vill bära på en stor väska som skriker kameraväska(i min rymms två objektiv och ser ut såhär http://linnelisabeth.blogspot.com/2011/03/paket-fran-sydkorea.html) och en större som kanske även tål väder och vind lite bättre som då man drar ut till villan eller har en utedag i vintervädret (jag köpte typ första bästa från verkkokauppa: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/22022/cbgdf/Lowepro-Nova-160AW-musta , finns även i större storlek)

    SvaraRadera