måndag, januari 10, 2011

Stockholmstips emottages!

Okej, vi skall åka till Stockholm nästa helg. Vad skall vi göra där? Vad kan vi inte missa? Var skall vi äta, luncha dricka kaffe? Tips emottages gärna!

Senaste gång vi var där tillsammans, hösten 2005, fick vi båda någon lindrig form av matförgiftning och njöt mera av hotellrummet än att springa på stan.

5 kommentarer:

  1. Ni får absolut inte missa SIRAP nära odenplan (http://www.cafesirap.se/) finns frukost, lunch och brunch och missa inte pannkakorna :)

    SvaraRadera
  2. Det beror på vad ni vill se och göra...
    Vill man shoppa är det reor överallt just nu! NK är alltid kul att se. Danska Illums bolighetshus har öppnat i höstas och är roligt om man gillar inredning, samma kategori kan man ha Norrgavel. Roliga butiker finns överallt söder, city eller vasastan så det är bara att välja område.
    Muséer finns det ju förstås också. Nyast är Fotografiska. Har man aldrig varit på Vasamuseet så ska man gå dit. Även moderna och nationalmuseum är bra om man gilla konst. Ett trevligt litet museum mitt i stan är Hallwylska. Kanske något tips som passar, har fler om det skulle behövas :)

    SvaraRadera
  3. Nina: Tack! Vi bor faktiskt ganska nära stället. Dit ska vi absolut gå!

    Akleja: Jag tror att jag vill shoppa och mitt sällskap inte vill det :) Så det blir väl en blandning av allt tror jag. Tack för alla musétips! Något kulturellt skall vi nog göra. Har du varit på Östasiatiska muset och terrakottautställningen?

    SvaraRadera
  4. Jag själv har inte sett Terrakottaarmén men de som sett den säger att den är värd ett besök. På helgerna kan det var stort tryck och de släpper in bara ett visst antal per timme så vill man planera sitt besök lite mera kan man köpa biljetter innan på deras hemsida, så man vet att man kommer in en viss tid.

    SvaraRadera
  5. Tack, det var bra att veta! :)

    SvaraRadera