torsdag, januari 22, 2015

Babymaten och ångkokaren

Det här är manicken som vi fått låna av våra vänner, en grej som ska förenkla babymatlagandet. Det är en ångkokare plus mixer i ett. Först ångar man grönsakerna sedan svänger man på steken och mixar. Lätt som en plätt!

Jag skulle nog inte ha köpt en egen sådan här ifall vi inte fått låna den. Så fantastisk är den inte även om den är i så gott som dagligt bruk hos oss. Basjobbet, att skära råvarorna, kommer man ju inte undan och ångningstiden är ju densamma som i kastrull, så tidsmässigt sparar man egentligen ingenting. Det som man dock sparar är disk! Här är allt i en manick, man behöver inte diska kastruller och mixare skillt. 

Att ånga grönsakerna är ju bättre än att koka iom att näringsämnen och mineraler bevaras bättre så. Ifall vi inte skulle ha den här apparaten skulle jag kanske överväga en sådan här ångsil som går ihop med de flesta kastruller.

Med den här blir det nu ca.2 portioner per gång, gör man maten i kastrull kan man ju lätt göra större satser på en gång. Såklart blir det flera portioner så länge man håller på med smakportioner men med tiden ökar ju portionsstorleken och denna räcker inte till.

Så om ni funderar på ifall ni behöver en sådan här skulle jag säga nej, men ändå är den som sagt i dagligt bruk hos oss. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar