torsdag, januari 15, 2015

8 månader

Det blev en liten mjukstart med bloggen här efter årsskiftet, ibland måste man prioritera andra saker. Det enda som rör sig i huvudet just nu är vår boendesituation, hur skall vi bo, var skall vi bo, ska vi flytta, behöver vi flytta osv. Jag har riktigt svårt att fokusera på andra saker just nu.

Här i början av året hann vår sötnos fylla åtta månader så här kommer en liten uppdatering på vad som sker. Nu är han 70 cm lång och väger 7,8 kg, lite under på viktkurvan så vi får mata i mera mat bara. Mat äter han för övrigt fem gånger om dagen. Gröt till morgon och kväll, däremellan lunch, mellanmål och middag. Jag försöker fortfarande göra den mesta maten själv och det är riktigt skoj att mixa med smaker. Vi ammar ännu på morgonnatten och en gång på dagen typ, så det har minskat märkbart här under den senaste månaden.

I natt sov han i ett sträck från kl. 20.00-06.30, inte ett pip däremellan, men det är nog mera ett undantag att nätterna går så bra. Vanligtvis får vi sätta in tutten nån gång under natten och så brukar vi amma vid 5-6 tiden. Men han somnar oftast jättesnällt, sååå skönt!!

Fem tänder har han redan så det bits i allt man får tag på

Han rör sig aktivt på golvet men visar inget intresse för att åla eller krypa fram. Han har kommit på att man kan rulla dit man vill så så han orkar väl inte fundera på något bättre sätt att ta sig fram. För mig är det ju skönt då jag ännu kan gå på WC i fred, snart får man väl spänna fast honom i sittern under tiden.

Amos tycker om musik och när man sjunger (t.o.m. min kråksång!) och igår var han med Samuli för första gången på Rokkimuskari (!). En musiklekstund för rockare, hehe. Det är för övrigt den enda organiserade verksamheten som vi lyckas ta oss till, har ännu inte fått in det i programmet att ta mig till Luckan eller Tallen på babycafé. Kanske ännu en dag!

3 kommentarer:

 1. Vi hänger på sen när ni är mogna för Tallen! Har inte varit med Junisen ännu, men med Lykke var vi ofta och det var alltid riktigt mysigt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Det skulle vara skoj! :) Det enda "problemet" har varit att Amos ofta sover från 8.30-10.30 på morgonen. Men ifall jag går ut o gå istället när han ska sova så funkar det ju bra att gå dit då han börjar vakna.

   Radera
 2. Ja, heh, och här sovs det ju mellan 10 och 12:30... Lite hopplöst. :/

  SvaraRadera