tisdag, januari 06, 2015

Året som gick


Här kommer den stora årsresumén, 2014 såg ut så här:

Januari

När vi gick in i januari var jag halvväggs i graviditeten, allt handlade väldigt mycket om babyprylar. Jag gick på en lustig gravidyoga och magen växte.

Magen i vecka 20 cirka


Februari
I februari firade vi vår bröllopsdag i Prag, först några nätter på en herrgård utanför staden och sedan blev det lite stadssemester. Annars var det mycket barnvagnar på tapeten, barnvagnsinlägget fick rekordmånga kommentarer. Jag började känna mig klumpig med magen. Hade den första magsjukan också. 
Ett soligt Prag

Mars
Jag städade i skåpen och sålde lite grejs på kirppis. Vi satsade på att äta ute mycket nu när vi ännu var bara två. Mammalådan kom och vi började tvätta små babykläder. 

Mammalådan kom

April
Vi firade påsk i kokkola, jag var sista dagen på jobbet innan mammaledigheten. Mina vänner ordnade en surprise babyshower åt mig. Det var fint väder och jag gick promenader runt Drumsö, ofta med Johanna och pojkarna. Magsjuka nummer två hälsade på och Johanna hämtade mig jaffa och rostat bröd.

Blöjtårta

Maj
Maj var månaden med stort M, den finaste i livet, den åttonde maj föddes vår son med raketfart. Resten av månaden gick åt till att klura ut hur livet med en baby fungerar.

Lilla undret

Juni
Det blev juni, Amos blev en månad, Samuli hade gått tillbaka på jobb för en tid sedan och jag tyckte stundvis det var ganska tråkigt att vara ensam hemma med babyn. Det var mycket magont, lite gnäll och många avsnitt av Friends på Netflix. Långa promenader gick jag också. Jag försökte lämna bort en massa saker från min diet pga lillens magont och åt till slut inte mycket alls, zonterapi testade vi också på. Vi firade midsommarafton i stan det här året men åkte ut till skärgården en sväng dagen därpå.

Midsommarlunch

Juli
Vi besökte Kråkö och det var med samma första natten vi sov borta hemifrån med Amos. Jag åkte sedan upp med lillen till Öja för att hänga lite med Amos morföräldrar. Han förvandlades under juli till en gladare typ, magbesvären lättade och han började skratta och umgås på ett helt annat sätt än tidigare.
Första kräftskivan

Augusti
I början av augusti var det dags för Amos dop, en fin och varm dag. Lillen fyllde tre månader, vi njuter av sommarhelsingfors och Samuli börjar skicka bort mig hemifrån så att jag inte ska känna mig så bunden till soffan och amningsdynan. Vi går på kusinens bröllop i Kokkola, jag fyller år och går med Cilla på Sophie Ellis-Bextors konsert. Vi hann också med min gudsons konfirmation och tjejkväll på Sandro.
Dopkakan

September
I september flyttar Amos in i eget rum, nätterna börjar stundvis gå lite bättre. Vi går på hemlig krog med Emma och sommarvädret gör comeback. I slutet av månaden åker vi till Spanien, där spenderar vi tre fina veckor. (Förutom magbesvären då...)

Spanien

Oktober
Vi kommer hem från Spanien, Amos börjar äta allt mera mat och vi gör puréer och ångar grönsaker frysen full. Vi får besök av mamma o pappa och jag åker till Borgå på dagsutflykt. Amos får tänder, börjar rulla, jag tappar hår, köper en tredje (!) vagn och inreder babyrum. Vi har en period med dåliga nätter och funderar på sovskola. Det blir dock bättre innan jag hinner göra något åt saken.

Amos favoritbok

November
Jag åker till Kokkola med Amos så att Samuli får fira varpajaiset i fred (6 månader för sent...) Vi firar en första farsdag i huset, jag blir ivrig och plockar fram symaskinen. Vi går på Veronica Maggios konsert med flickorna och solen tittar tydligen fram nu och då trots novembermånad.

Soligt Drumsö

December
Samulis mest intensiva jobbmånad börjar och vi ser inte mycket av honom. Vi ser destumera av andra mammor och babysar, om det är något som varit extra skoj den här hösten är det att det fötts så många små babysar i bekantskapskretsen, och mera är på kommande!

Vi firar självständighetsdagen i Borgå, firar jul med Samulis mamma och syster lite i förtid. Innan jul går vi ännu på vår nya gudsons dop och så åker vi upp till Kokkola för att fira jul.

Pojkarna och julgubben

Vilket år alltså. Livet tog en helomvändning där i maj och efter det blir det sig aldrig likt, så otroligt härligt, intensivt, tugnt och underbart det har varit. Allting har ju såklart kretsat kring den lille det här året och så skall det vara också. Jag tycker ändå att vi inte har glömt bort varandra eller oss själva för den delen. Amos har fått hänga med på middagar och fester och vi försöker vara flexibla så att vi till en viss mån kan njuta av samma saker som innan han kom. 

Att vara hemma med Amos blir roligare ju äldre han blir och jag ser verkligen framemot det inkommande året. Jag skall försöka njuta mer av tiden hemma med honom, efter sommaren blir det sedan dags att gå tillbaka på jobb igen. En massa annat skoj är också på gång nu så jag tror det blir ett riktigt toppen år 2015 också! 

2 kommentarer:

  1. Vilket år du och ni haft!! Började riktigt sakna Drumsö och er ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Saknar er med! Ni måst komma hit o hälsa på snart! Eller så kommer vi dit igen :) Kram

      Radera