tisdag, juni 17, 2014

Mera vagntankar

Det här med barnvagnar var ju ett hett ämne senast så jag tänkte ta upp det igen. Vi har varit helt supernöjda med vår Bugaboo Buffalo, den fungerar super såväl på Drumsös strandvägar som i Stockmanns delikatess. Lillen trivs bra i den, den är rymlig men ändå inte för stor, dessutom är den snygg. 

Vi har ju problemet med att bo i andra våningen utan hiss men jag har nu burit upp hela stora koppan och lämnat hjuldelen nere under trappan. Vi har också en mjuk bärpåse från Phil & Teds inne i koppan så man kunde bära upp bara den också. Jag bär ändå upp hela koppan för oftast sover han ännu så jag för ut den rakt på balkongen så han kan fortsätta sova.

Nåja, till "problemet". Vi har beställt en resa söderut till hösten och nu funderar jag på vagnar att ta med på resan. Vi kunde såklart ta med Buffalon och köpa en reseväska till den men den är ändå ganska stor att dra med sig. Vi behöver ändå en vagn med liggläge så en vanlig paraply-resevagn el dyl. går inte. Lillen kommer att fylla fem månader när vi är borta så det kan ju hända att han redan vill börja sitta sådär smått. Buffalon har en skild sittdel så isåfall borde man då eventuellt ta med båda delarna vilket blir lite krångligt. En vagn med både liggläge och sittläge som är lätt att ta med sig? Jag har ju redan gjort min research och kommit fram till att en Bugaboo Bee+ är vagnen jag vi behöver. Om vi överhuvudtaget behöver en till vagn dvs.


Till den får man en skild liggpåse som är lätt att lägga in utan att behöva byta ut sittdelen. Den är lätt och går ihop till ett litet fint paket. Sittvagnen går sen att använda upp till 17 kg och ryggstödet går att förlänga. Det här är ju absolut ingen vagn för finsk vinter eller långa skogspromenader, men som stads- och resevagn skulle den vara perfekt (hör ni hur jag försöker övertala mig själv).

Har ni erfarenheter av Bee:n eller någon annan liknande vagn?2 kommentarer:

 1. Vi (och pojkarna) var helt sikkenöjda med vår Maclaren: http://www.vaunuaitta.fi/maclaren-techno-p-1345.html

  Där fanns liggläge, den var lätt, man fick en bär/resekasse på köpet osv.

  Vi använde den t.o.m här hemma istället för den vanliga på somrarna...

  Man ser mycket av den där ute, även bland utlänningar. Och även bland Hollywood-julkkisar (såg den på vår tid då i mycket paparazzi-bilder) ;) ehhehe, viktigt eller hur? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ser nog också smart ut, det enda som stör mig är att man inte kan ha barnet vänt mot sig själv. På buggisen kan man vända på sittdelen, vilket skulle vara praktiskt åtminstone när han är mindre/man använder liggläget.

   Radera