tisdag, mars 09, 2010

Rosig

Kvinnodagen till ära fick jag en ros igår. Av min frissa! 


Varifrån kommer kvinnodagen? Någon som vet? Vad är det vi kvinnor egentligen vill med den dagen? Borde vi inte bli uppmärksammade varje dag, året runt, och inte koncentrera all uppmärksamhet till en dag?

2 kommentarer:

  1. Ta en titt på UNIFEMS korta beskrivning:

    http://www.unifem.fi/naistenpaiva.php

    Fritt; jag ser det som en dag då man tänker lite extra på sådana förhållanden som drabbar bara kvinnor, som ex. rätt till abort, rätt till effektiva preventivmedel, rätt till hälsovård under och efter graviditet, rätt till att inte behöva vara rädd för hedersmord, rätt till att inte bli bortgift som 11 osv. osv.

    En viktig dag. Här hos oss syns det som en ros här och där för vi har det jävligt bra på global skala. Ändå finns det ju massor jämställdhetsproblem också i Finland så det finns nog alltid något att tänka på på internationella kvinnodagen.

    SvaraRadera
  2. Tack för förklaringen och länken! Det blir lätt så att man glömmer bort själva betydelsen av dagen eftersom vi ju har det så bra här, vilket jag också lite hade gjort. Men nu vet också jag bättre varför vi skall uppskatta dagen. Jag var lite besviken på att min dagstidning (HBL) inte hade skrivit mera om dagen och dess betydelse, men nu när jag skummade igenom den en gång till så kom det ju nog fram genast i ledaren (som jag ofta lämnar oläst). Dumt av mig!

    SvaraRadera