lördag, februari 13, 2010

Konfliktlösning

tjejkvällen förra veckan diskuterades det om att gräla i förhållanden och jag tyckte det var en intressant diskussion eftersom vi aldrig grälar med S, inte ens om småsaker. S tycker inte om att gräla säger han, medan jag är van att gnabba om småsaker. Men det blir liksom aldrig något gräl när man inte får någon respons från motparten.
Hur som helst, ur diskussionen kom det fram att vanliga smågräl ofta handlar om turerna i badrummet på morgonen, vem som skall tömma diskmaskinen eller vem som skall hänga upp kläderna på tork. För att öva på det här i praktiken föreslog jag i går åt S att vi kanske skall försöka gräla lite, eftersom det hör till och är helt normalt. Vi börjar med duschturerna. På morgonen försökte få igång en diskussion om vem som skall gå först i duschen, men den enda respons jag fick var en knytnäve som dök upp från under täcket. Den ville inte slåss, utan spela papper-sten-och sax. Så kom jag på det! Så här löser vi faktiskt en del konflikter. Den som vinner får välja - går jag först eller går du först. Det har fungerat rätt så bra hittills, ett rättvist spel och förloraren kan inget annat än erkänna sig besegrad och snällt para ihop stumporna.

2 kommentarer:

  1. What? duschturer? man passar väl på att duscha samtidigt de gånger tidtabellen tillåter det :)

    SvaraRadera
  2. Det tyckte jag också! Men tydligen är det inte så pop på vardagsmorgnar när man har bråttomt. Det problemet har vi i och för sig inte eftersom vi oftast stiger upp olika tider.

    SvaraRadera