fredag, oktober 23, 2009

Intryck från Geneve

Hälsningar från Geneve! Tiden går så fort här så jag har inte hunnit rapportera något ännu. Vi har egentligen inte gjort så hemskt mycket heller, annat än njutit. Vi har ätit långa luncher, suttit på mysiga kaféer och druckit kaffe, gått omkring i butiker, klättrat upp i katedralens torn och ätit god mat.
Geneve är en ganska liten stad, runt 188 000 invånare. Man kan lätt gå överallt här, vilket är prakiskt. Staden är en blandning av gammalt och nytt, fult och vackert. Den gamla delen av stan, där också katedralen finns, är mycket vacker, men det finns mycket fula byggnader också. Jag har alltid sagt att jag skulle vilja bo i en stad där det finns både hav och berg. Den här staden kommer faktiskt ganksa nära! Här finns en stor sjö (okej, inte hav, men i brist på bättre får det duga) och så kan man se bergen i bakgrunden en klar dag. Till Chamonix är det faktiskt bara en dryg timme med bil!

Geneve by night


Den största turistattraktionen, en vattenstråle som sprutar vatten 150m upp i lufen.


Mysiga gränder


Utsikt från kyrktornet

D åkte till Finland igår, så vi får spendera tjej-veckoslut här. Vi började redan med en tjejmiddag i onsdags med Nellie och Maja, två ex. hankeiter som också bor här. Maja, som är stor mat-fantast, introducerade oss till fiskfondue! Vilken strålande idé, det hade jag aldrig hört om tidigare! Det går alltså ut på att man istället för att doppa kött i fonduegrytan doppar olika sorters fiskar och skaldjur. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar