fredag, september 05, 2014

Eget rum

Igår natt fick Amos sova i eget rum för första gången. Krubban han sovit i hittills börjar knarra lite för mycket när han bökar på och det väcker både honom och oss. Det här är en typisk sak som jag tror man lätt ändrar åsikt om när man får barn. Om jag kanske innan Amos kom hade tänkt att han nog ganska snabbt får flytta till ett eget rum, så känns det nu mera som om han kanske får sova inne hos oss tills han är 18 år, åtminstone. 


Nåja, natten gick nu inte helt perfekt. För det första så låg vi nog båda vakna med öronen på helspänn, rädda för att inte höra när han börjar gråta. För det andra så är det ju mycket längre väg till det andra rummet så det blir mycket jobbigare att gå och lugna ner honom. Man hinner ju vakna till på vägen och så blir det svårt att få sömn igen. Han har börjat vakna mer ofta nu också, viftar och har sig och ofta lugnar han inte ner sig om han inte får amma. Nu känns det som om det är lite enklare att stiga upp och sätta tutten i mun om han sover bredvid mig än i rummet bredvid, speciellt när det sker varannan timme. Hur har ni gjort? När har babyn flyttat? 

11 kommentarer:

 1. O började sova i eget rum när han var 6 mån. Fram tills dess sov han bredvid oss i egen säng. Om man har en spjälsäng ned hjul är det rätt praktiskt. Jag fick bort ammande på natten först när han började äta gröt till kvällsmål just före 6 mån. Ta det lugnt och försök sova på natten. Ni hör nog om han börjar gråta. Och lite snyftande gör inget ;) han dör inte av det om ni inte är genast bredvid honom. Kram Ps. Helt underbar bild!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite snyftande gör inget nej, men om man hinner få in tutten tillräckligt snabbt så kan han med god tur somna om, ifall man inte är snabb nog blir han bara pigg och vill ha mat. Så hur ska man då göra, vänta eller hoppa upp genast? :)
   Jag tror nog också att vi inte får slut på nattammandet innan han får mera mat på kvällen, så i väntan på det! :) Kramis

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Alltså vilken sötnos han är. Ja det blir faktiskt spännande att se när man lägger lillkillen i eget rum. 18 låter väl så där lagom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har ändå så fint rum åt honom redan (tapeten!), Amos rum är ännu ett kaos... Kanske vi måst få lite mera zen i rummet först så han sku sova gott där sedan :)

   Radera
 4. K sov ju från början i eget rum (hon var ju inte speciellt hungrig på natten). Första tiden sov jag med babymonitorn på hela natten, så jag säkert skulle höra �� lite komiskt såhär i efterhand, men helt självklart då. Kram från oss //Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. I början steg jag också upp för att kolla om han andades då han var så tyst! (Antar att alla har gjort det :) ) Hoppas er nya bebbe sover lika bra som K sen! :) Kram

   Radera
 5. Vi flyttade O till eget rum när vi flyttade till Radhuset. Då var han ca. 8 mån. Innan dess hade vi inte ett eget rum för honom så det var inte något alternativ, skulle det ha varit det tror jag att han sku ha fått flytt ut vid ca. 6 månader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog också det skulle funka att ha honom längre i vårt rum, men nu är det hans krubba som har för mycket ljud. Kanske vi får lyfta in spjälsängen dit istället..hmm..

   Radera
 6. Båda barnen, ena 2 år andra 10 mån, sover ännu med oss, p.g.a utrymmesbrist. Alla sover gott utom jag och ibland minstingen som jumppar hårt mitt i natten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här sover nog också mannen oftast som en stock medan jag och lillen vakar.. Hoppas du får sova bättre snart! :)

   Radera