tisdag, september 23, 2014

Flygresan med lillen

Ja nu är vi framme i solen och resan hit gick över alla förväntningar! Allt som allt var vi på resande fot ca. nio timmar vilket nog är länge med en så liten prick. Vi åkte hemifrån halv sex på kvällen och var framme ca. halv tre på natten finsk tid. 

På flygfältet i Helsnigfors ska det finnas en speciell incheckning för barnfamiljer men den var stängd nu i.o.m. att det inte var rusningstid. Till den vanliga incheckningen var det hujsigt lång kö så jag tågade till businessdisken och flirtade lite med den buttre herren där, det funkade och vi behövde inte köa. 
Förväntansfulla killar på flygfältet
Både i Finnairs kuncervice och på incheckningen på fältet sade dom att det finns en babybasket på flyget som kan riggas upp på första raden där vi hade platser. Som tur sade ändå någon inre röst i mig att ta med vår mjuka bärkasse i handbagage för det visade sig sedan att det inte fanns några som helst babybasketar i hela flyget. Bärkassen är egentligen för stor för handbagage, men jag frågade inget utan bara tog med den, ingen protesterade heller.

Efter starten ammade vi och lade honom sedan genast i kassen och gungade lite så han somnade. Där sov han sedan sött vid våra fötter tills vi landade i Malaga fem timmar senare (vi fick snurra lite extra i luften ovanför Malaga pga hare(!) på landningsbanan). Det gick bra att ha bärkassen vid fötterna på första raden men på de övriga platserna skulle den inte ha rymmats.

Baby sover

När vi landade ammade vi igen, plockade upp vårt bagage och sökte reda på chauffören som skulle ta oss vidare. Amos somnade igen genast i bilstolen och sov sött den ca. 45 minuter långa bilturen. Natten blev ju lite hackig och sömn blev det inte mycket av för oss vuxna, men som tur fick vi sova till klockan nio på morgonen så vi fick åtminstone ta igen lite av sömnskulden. 

Under hela resan grät vår son i ca. tio minuter allt som allt, det var när han var lite övertrött på flyget och hade svårt att somna. För övrigt skrattade han mest och flirtade med alla runtom. Perfekt resebaby! 

2 kommentarer:

  1. Vilken duktig resebaby! Nu skall ni njuta av värmen och semestern! Kramis

    SvaraRadera