fredag, augusti 07, 2015

Strandlejon och tupplurer


Han som annars far omkring som en yr höna satt stilla i närmare en kvart på stranden och följde med några andra barn som byggde en damm. Skönt! 

Vi försöker för övrigt övergå till bara en dagssömn nu så vi måste hitta på en massa program på förmiddagen. Det har gått helt bra att hållas vaken över lunchen, men nu är problemet mera hur han ska orka hela kvällen. Igår måste jag sätta honom på en minitupplur vid 17.30 för kvällen skulle ha blivit ett enda skrikande annars. Han sov då sin dagssömn mellan 12.30 och ca. 14.00. Berätta ni som är klokare, huuur ska man göra?

4 kommentarer:

 1. Inte är jag klokare, men om han behöver två tupplurer, så varför får han inte sova två? På dagis fixar de nog sen att det är bara en. Och trol efter att han börjat på dagis, måste ni lägga honom en halv - en timme tidigare på kvällen, ön vanlogt för dagis tar så på. Så var det hos oss. Men man har i bästa fall ljuvligt lång kväll. O stupade i säng varje kväll kl 19 första dagisåret. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte mera att han sku vara van med en tupplur redan innan han börjar dagis. Men jo, han får nog sova när han är trött så vi kör två tupplurer de dagar han behöver det :) Antar att han också kommer vara helt utmattad på kvällarna när dagis börjar! kram

   Radera
 2. Jag är nu inte heller direkt klokare. Våra barn har automatiskt sovit längre, upp till 3h, då vi ändrat sovrytmen från två till en gång så då orkar de självklart också betydligt bättre. Hur länge får de sova på dagis?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet faktiskt inte hur länge de får sova där? Nå, han kan ju alltid sova en kort tupplur i vagnen på vägen hem från dagis ifall det behövs så orkar han hela kvällen sen :)

   Radera