måndag, maj 04, 2015

En vagn till?

Nu när våren kommit och det börjar vara cykelväder igen har jag blivit lite sugen på en ny vagn, närmare bestämt en cykelvagn som man drar efter cykeln. Förra sommaren cyklade jag kanske två gånger, jag rörde mig ju mest med baby och barnvagn så det blev inte av att cykla. Jag tycker ändå det skulle vara skoj att göra cykelturer hela familjen. Med tanke på var vi bor (i normala fall) är cykel ett ypperligt färdmedel att ta sig fram med, både till stan och runt holmen. Nu är alternativen då en sits på cykeln åt Amos eller så en sådan här vagn.

Det här är en Thule Chariot Cheetah. Den är en multisport-vagn dvs man kan köpa tilläggskit till den så att man också kan jogga eller skida med den. Den här modellen är den billigaste av Thules vagnar men verkar ändå riktigt bra.

Det här är en Burley Honeybee som endast fungerar som cykelvagn eller gåvagn. Lite billigare än den ovan men vill man kanske ha joggingmöjlighetn också när det ändå finns att få?

De här vagnarna kostar ca 400-500 €, ifall man vill satsa mera så finns det nog vagnar i dyrare prisklasser. Billigare finns det också men de är inte lika säkra har jag förstått. Man vill ju inte att kärran ska välta. Är det någon som har erfarenheter av en cykelvagn? 

Det andra alternativet är att satsa på en cykelsits, kostar ca. 50€.

7 kommentarer:

 1. Med ett barn tycker jag nog cykelstolen bra räckt till, nu med tre är vagnen super.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu när jag börjar fundera på var vi skulle förvara vagnen så börjar jag nog luta mot cykelstolen ändå..

   Radera
 2. Vi tittade nyss precis på vagnar och fastnade också för de två modellerna du hade som vår shortlist. Vi körde med Burley: 1. Man kan placera bältet i mitten så den passar för en passagerare. 2. Litet billigare, speciellt eftersom man inte behöver köpa tillbehör för cykling (den kommer som bara vanlig vagn som standard här). 3. Skulle knappast använda Thulen som joggingvagn--mycket bättre då med separat joggingvagn som Bob Ironman (det kan hända att vårt tre-bilars garage spelar in i det tänkandet--det är ganska typiskt i grannskapet att äga fyra-fem strollers).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag hade inte ens funderat på förvaringen av vagnen. Vårt husbolag har ett minimalt cykelförråd. Vi har faktiskt ett garage men ställer man in en vagn där så ryms bilen inte in :D Ilandsproblem?

   Radera
 3. Hej!
  Vill ni ha en cykelstol så har vi en extra på vinden? Den kommer ursprungligen från din brors familj :) Men vi behöver den inte mera. Cykelstolen finns på Enåsen och är i ok skick.
  H. Maja (Toves kompis)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jo jättegärna, det skulle vara super! Är det okej ifall vi kommer efter den när vi flyttat tillbaka till Drumsö om några veckor (hoppeligen..)? Jag kan ta ditt telefonnummer av tove. :)

   Radera
 4. Det passar utmärk!
  H.Maja

  SvaraRadera