fredag, april 10, 2015

Pallas

Ett stenkast från Ylläs och Levi ligger denna lilla pärla, Pallas. Vi var ofta här på sportloven när jag var yngre och nu när mina förldrar skulle hit upp igen började jag fundera på ifall vi kunde åka med, vår lilla familj. 

Beundrar utsikten

Så här glad kan man bli, typ ensam i backen!

En chill baby som trivs i fjällen
Pallas ligger mitt i en nationalpark. Det finns två hissar och några pistade backar, that's it. Hundratals kilometer av skidspår förstås. Ett hotell, mitt i ingenting, ingenting mer. Inga butiker, stugor, restauranger eller barer. Och det är just det som gör det så unikt, när du kommer dit är det som om tiden står still. Ifall ni ska besöka Lappland och vill se vacker natur och bara stanna upp, åk dit! Finns det tillräckligt med snö kan man åka nästan över hela fjället, fina offpistmöjligheter m.a.o. Hör du till de som inte gillar hissar utan gärna trampar upp längs orörda backar är dessa fjäll perfekta. 

Hotellet är tyvärr lite gammalmodigt, charmigt kanske någon skulle kalla det, schabbigt kan man också se det som ifall man är småpetig. Hur som helst är det förlåtet pga det unika läget och de vackra vyerna.


Vi hyrde en pulka åt Amos och det var kanske världens bästa grej! Han sov gärna sina dagssömnar i den medan någon åkte ut i spåret. Här på bilden ser ni Samuli medan allt ännu var frid och fröjd, några kilometer senare slängde han skidorna och svor på att aldrig åka igen.

Liten packning blir det ju nog med tre pers, vagn, monor, skidkläder etc. Nu är vi i alla fall lyckligt hemma! Vår lille prins sov hela flygresan och skrek hela bilresan från flygfältet, vilken tur att det var den vägen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar