söndag, april 12, 2015

Favoritsyssla

Filurens favoritsyssla just nu är att "organisera" kläder. Jätteskojigt då jag viker in kläderna och han drar ut dem igen. Och så börjar vi på nytt, vika - riva ut. 


Han har börjat dra sig upp och stå nu också, denna elvamånaderskille. Står där och svajar och skrattar så han tjuter tills han glömmer att han måste hålla i sig, släpper taget, trillar omkull och slår huvudet i golvet. Jaja, så ska det väl vara, lite smällar måst man få?

Så där för övrigt tycker jag det är lite svårt att hitta på lekar med Amos, han är inte jättebra på att sysselsätta sig själv utan blir bara uttråkad och olycklig. Om vi har en dag utan program och bara är hemma kan tiden bli jäääätte lång då dagen går ut på att Amos kryper till ställen han inte får krypa till (kontakter och sladdar är pop) och jag följer efter och lyfter bort honom. Har ni tips på vad man kan göra med en 11-månader gammal prick? Han har inte riktigt tålamod till att läsa böcker, om jag försöker sjunga ur vår musikbok vill han bara äta den.

6 kommentarer:

 1. Jag minns också den där åldern som utmanande. Men jag har alltid tagit till samma knep. Att vara ute nästan hela tiden. Promenader då barnet sitter i vagnen, parklek med gung och rutschkana och repeat. Och sen hem för mat och vilor. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gungor är pop! :) Som tur blir det bättre parkväder hela tiden. Sandlådan har jag ännu inte vågat testa då precis allting åker i munnen, men kanske han snart sku klara av att leka med en spade istället för äta den.. :)

   Radera
 2. Vår 10 månaders gillar att pilla på en sån där IKEA leksak som har träklossar på järntråd och som man kan flytta på( svår förklaring det här:)). Och så är det bilar som gäller ( och alla andra storebrors leksaker), alla baby leksaker är helt out. Han har både stått och gått med stöd redan många månader så gåvagnen är populär. Krypa efter bollar är också roligt.Annars håller jag med Danni, vara ute så mycket som möjligt. Fast det inte alltid heller är så roligt att stå vid sandlådskanten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är konstigt hur (baby)leksaker kan vara så ointressanta, allt förbjudet är skoj! :) Kanske vi måst ta en tur till ikea nån dag och kolla på träkloss-järntråd-leksaken. Snart blir det också skönt att stå vid sandlådan då det blir varmare och soligare! :)

   Radera
 3. Kan tyvärr inte hjälpa med tips om lekar för att underhålla Amos men åker ni till IKEA följer jag gärna med :)

  SvaraRadera
 4. Ska komma ihåg dig när vi nästa gång tar en tur dit! :)

  SvaraRadera