söndag, juli 13, 2014

Två finalister

Varning för barnvagnssvammel, ointresserade kan bläddra vidare.

Vi har två finalister i resevagnstävlingen, nämligen Bugaboo Bee plus och Maclaren Techno XT. 
Bugaboo Bee plus

Jag ver egentligen redan helt beredd att köpa Been igår när vi var och kollade in vagnarna på Vaunuaitta, men det visade sig att dom hade slut på Bee plus vagnarna och det kommer inga nya av den modellen. (All black fanns ännu, men vill inte ha en svart suflett och den får man inte med annan färg om man inte köper den skillt = ännu dyrare) Istället kommer det en helt ny version, Bee 3, i september, men vi behöver ju vår vagn redan i september så jag tror inte jag vågar vänta tills det. Dessutom kommer den nya modellen att vara ännu dyrare och här någonstans kommer nog smärtgränsen emot, att betala 700€ för en rese/cityvagn är nog att ta i.

Maclaren Techno XT


Så nu lutar det lite mot en Maclaren vagn. På Maclarens hemsida gör dom reklam för att vagnen passar för nyfödda och upp till tre år. Lillen kommer att vara 5 månader när vi behöver den första gången. Man får den i fullt liggläge och så finns det ett nackstöd för spädisar. Den är lite lättare än Been och blir smalare när man fäller ihop den (men längre).

Det som ännu talar för Been är att man får vänt sitsdelen mot sig och så finns det möjlighet att koppla i bilstolen till den. Annars har vi en jämn match. Alla som har en Bee tycker att den är super och alla som har en Maclaren tycker att den är super, så båda är säkert bra alternativ. Den ena är dock hälften billigare. Har vi en vinnare?

2 kommentarer:

 1. Hej Mia, jag hann inte kommentera ditt tidigare inlägg, men då tänkte jag redan ge en hurra för maclaren, vi iaf varit supernöjda. Jag tittade inte ens på andra alternativ då jag skaffade den eftersom jag hade så starka referenser. Båda av våra barnen trivs bra i den, lätt att ta med på resor, etc. Som hemmavagn har vi cameleon, då fanns inga buffalon ännu. Några minus för maclaren är att den kunde vara ännu mindre när man sätter ihop den. En vän på dagis har yoyo vagnen som man kan ta in som handbagage, men antar att den inte är lika bra med liggpositioner och annat. Att babyn tittar mot dig eller framåt är en sak men funderar på ännu i ert skede men våra båda har direkt när de börjat sitta och vara mer vaken i vagnen varit tusen ggr nöjdare om de fått titta framåt. Men been är säkert lika bra... priset tycker jag nog är litet saftigt. Ai joo fast de säger att man kan använda maclaren sedan födseln skulle jag inte göra det, dvs rekommendationen ligger väl kring fyra månader. Jag har med båda rest länge dvs närmare upp ti 8 månader med bugisen för det var praktiskt att ha dem sova i den, med andra barnet insåg jag att dwn var mycket bättre än barnsängar på hotell eller resesängar på lande eftersom den är bekant åt bebben. Tyvärr är vår erik redan så stor att han inte ryms i mera. Detta kan du inte göra med maclaren. Så med tanke på sovproblemen o magbesvär skulle jag rekommendera att resa med bugis. Jqg har en reseväska för cameleon i garaget, om buffalon ryms i samma så får ni mer än gärna låna den eftersom jag inte mera behöver den. Är dock i stan först i augusti igen. Lycka till med goda beslut. H. Waltzu Nina ps. Varit ett nöje att läsa ditt blogg nu när jag på mammaledigt har tid för sånt ;-)

  SvaraRadera
  Svar

  1. Hej! Tack för din kommentar, skoj att du läser! :)
   Det är lite knepigt det här jo, jag skulle nog annars kunna ta med buffalon, men den ryms inte i bakluckan på bilen vi har i Spanien... Såna problem! :D

   Radera