onsdag, juni 12, 2013

These shoes are not made for running

Mina springskor ger mig skoskav! Vi har drabbats av någon slags springdille här (liksom resten av världen) men nu är smärtan under trampdynorna det enda jag kan tänka på efter 1,5kilometer. 
Aj-aj-aj vid varje steg. Verkar som om det är sulans skarv som skavar. What to do next? Barfotaskor? Vad springer ni med? Är ni nöjda? Hjälp!


Killerskorna (jaja, orka ta bort den där NikeID grejen)

8 kommentarer:

  1. Har helt missat att det går en våg av springdille just nu. Men det är knappast så konstigt då jag själv inte lär springa på ett bra tag ännu. Till skorna så har jag trivts jättebra men mina asics kayano. Men dem har jag sprungit många, många km och varit mycket nöjd. Men att hitta rätt skor kan vara knepigt- jag skulle rekommendera att du går till en butik men kunnig personal och ber dem hitta ett par som passar just din fot. Sen vet jag tyvärr inte på rak arm i vilka butiker de satsar på riktigt kunnig personal.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad jag försökte säga var att butiken i kampen som heter typ Runners lär vara bra.

      Radera
  3. Men det "konstiga" är att dom här e köpta just i 4Runners som finns i Kampen. Med proffs och steganalyser och hela paketet. Men ändå skavar dom. Svårt det där med att hitta rätt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är jätteknepigt. Bäst skulle det ju vara om man fick ta ut skorna på ett par testrundor före man bestämmer sig. Men sån service har jag tyvärr aldrig hört talas om.

      Radera
  4. Tja, jag kan ju säga att det tog mig nästan 30 år att hitta springskor som inte skavar.. Och då springer jag mycket! Jag hade redan accepterat att springturer är = skarsår och blodiga blåsor. Har "ovanligt" smal fot för att vara nordbo har jag fått höra, dessutom också ganska liten storlek...
    Inför mitt tredje halvmaraton gick jag till Runners i Kampen, tänkte att det borde ju vara specialiserade i ämnet.. Aldrig fått så dålig service. Typen måste ha haft en mycket dålig dag. Gick vidare till Intersport i Forum. Aldrig fått så bra service. En rätt ung kille betjänade mig, han såg sportig ut själv och verkade känna till vad som fanns. Berättade om mina problem och vilka skor jag testat hittils (lång lista). Han tog fram två springskor som var gjorda för jogging/långdistanslöpning. Testade, spang omkring i affären och måste säga att den ena av dem kände liksom rätt genast. Har inte behövt ångra mig. Kan bara råda att testa, testa olika märken, köp inget som lite trycker på nånstans. Den perfekta skon just för dig finns nog. Visste inte att det kunde vara så skönt att springa som nu :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helst sku man ju, som Linn skriver, ta ut skorna på ett par testrundor innan man bestämmer sig :)
      Jag fick faktiskt också dålig betjäning i Kampens Runners, ska gå o se om jag hittar trevliga killen i Intersport! :)
      Roligt att höra att du äntligen hittat den perfekta skon! :)

      Radera
  5. Jag va åxå till Intersport i Kampen och äger numera den perfekta skon för mig. Lycka till!

    SvaraRadera