lördag, juni 01, 2013

På andra sidan finska viken

På andra sidan finska viken av Marianne Backlén var faktiskt en av mina favoritböcker när jag var yngre. Kan ha haft något att göra med att huvudpersonen var gymnast? Eventuellt.

Hur som helst var det inte boken jag skulle tala om utan vår tjejresa förra helgen. Vi hade ju så skoj förra gången, så när våra killar stack iväg på hemliga resan till Krakow tyckte vi att det var en bra idé att göra en favorit i repris. Vi åkte alltså till Tallinn.

 Vi hade tur med vädret, lördagen pang sol och vamt! Vi gick från café till terrass till lucnhrestaurang och så började vi om från början. Typ.

 Den här gången promenerade vi lite utanför stan till ett gammalt fabriksområde i Kalamaja. Vi åt lunch på F-hoone som ni ser här. 

 Sen promenerade vi lite till.



 I det gamla industriområdet fanns en hall med små designbutiker,




Bland tomaterna på ett torg fanns det mycket intressant att se på. Här funderar C på kvällens klädsel.

 
Det här är restaurangen Lieb, den ligger på en innergård i gamla stan.  Mycket fint litet ställe med god mat och vänlig personal! 


Det är ju alltid lite riskabelt att göra en favorit i repris när ursprungsresan varit så fantastiskt. Men har man ett vinnande koncept som går ut på att äta gott, dricka mycket skumppa och inte ha för mycket program är det svårt att misslyckas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar