måndag, maj 06, 2013

En födelsedagshelg

I helgen åkte vi till Frankfurt med hela familjen för att fira pappas runda år. 

 I Frankfurt var det redan full vår, grönt och skönt! Vi bodde i nionde våningen och hade en fin utsikt över floden Main.

 På fredag spenderade vi några timmar på ett judiskt museum. Fascinerande, intressant och hemskt på samma gång.


Vi turistade också lite på torget. Staden blev totalt nedbombad under andra världskriget, men man har byggt upp ganska många byggnader enligt gamla ritningar. Som till exempel här bakom mig.

 S hade väntat sig bara bankbyggnader och bankmän i kostymer, men Frankfurt visade sig vara mycket mer än bara det. Utöver intressanta museer finns det till exempel en mysig åstrand med caféer och mycket bra shopping.

För att vara lite mer turistiga och imponera på mamma och svärmor tyskalärarinnan spenderade vi också nån timme i Göthes barndomshem. Inte alls så tråkigt som det kanske låter. Jag har varit här en gång tidigare när jag var ca.10 år, då lär jag ha fått "ont i magen" i andra våningen.

 Däremellan åkte vi lite U-bahn, fast man egentligen kunde promenera överallt pga korta avstånd. 

 På fredag blev det födelsedagsmiddag.

Med tillhörande presentöppning.

På lördag tog vi en sväng till universitetet där pappa har studerat. Det var ju orsaken vi firade i Frankfurt.

 Och så beundrade vi än en gång utsikten.

Att komma tillbaka hem efter ett så grönt Frankfurt var lite småtråkigt. När skall träden bli gröna här också? När kan man sluta använda fingervantar och ta fram ballerinorna?

2 kommentarer:

  1. Vad fina bilder ni tog! (Du har då lärt Samuli bra :)! Tack för härligt sällskap på resan! Det var nog en kiva helg!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv! :) Det var superskoj!

      Radera