söndag, april 14, 2013

Italiensk lördag

Igår blev det en mycket spontan men ack så trevlig dag i goda vänners lag. Ett genomgående italienskt tema, mycket skratt och god mat.

Vi började dagen med brunch på Mille Mozzarelle i Rödbergen. Mycket gott! Ett stort plus också för bordsservering. Jag tycker att vissa brunchställen i stan blir lite väl stökiga när man måste köa för att få mat.

17 euro tog dom för brunchen som bestod av "tre rätter", då ingick inte kaffet. Men jag tyckte det var mycket prisvärt. Bruchettan, skinkor, ostar, joghurt, focaccia och lite till.


Middag åt vi på en annan italiensk restaurang i knutarna, Il Bucatino på Fabriksgatan. Jag älskar små personliga restauranger där personalen knappt talar någon finska. Det känndes som om vi satt på en restaurang i Italien. Förutom den mysiga stämmningen var maten också riktigt bra. Pizzaugnen var tyvärr trasig men menyn hade mycket annat att erbjuda.

Vi var som vanligt dom sista kunderna i restaurangen. Det enda som kanske då avslöjade att vi satt i Helsingfors och inte i Milano, restaurangen var tom klockan 21.00.



2 kommentarer: