söndag, september 09, 2012

Möhippor och 30-årsfester

Det är alltid lika svårt att producera det första blogginlägget efter en liten paus. Var skall man börja?
Det tycks hända så mycket hela tiden, jag hinner inte sätta mig ner och tänka efter, hinner inte tömma kameran på bilder, hinner inte klä händelserna i ord.

En av dom trevligare händelserna förra veckan var min vän P's möhippa.
Kan ni gissa vilken hennes favoritfärg är?


Den här helgen har vi firat en 30-årsfest. Det blev både komedifestival och ett spännande restaurangbesök. Förra året ordnade vi en överraskningsfest åt en annan 30-åring men den här gången var det födelsedagsbarnet som ordnade överraskningar åt gästerna. Vi visste inget om programmet när vi träffades på dagen. Det visade sig vara ett mycket välplanerat och skojigt program!



Ni kanske har läst om pop-up restaurangen i Kellohalli i det gamla slakteriet i Sörnäs?
Det lönar sig absolut att ta sig dit under tiden den är öppen (till slutet av året)!
Igår var temat "skräpfisk", men det betyder dock inte att maten skulle ha varit skräp. Kocken Antto Melasniemi, som också står bakom Ateljé Finne i Tölö och Kuurna i Kronohagen, gjorde en fantastisk meny med mört till förrätt och karp till huvudrätt. Servicen var mycket trevlig, stämmningen i den stora industriaktiga "matsalen" var på topp och sällskapet gjorde upplevelsen perfekt.
Gå dit!


Efter restaurangen tog vi ännu en sväng via Siltanen i Kallio, kvällen blev ännu mer perfekt efter att vi fått visa upp pappren på krogen som har 18-års åldersgräns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar