Vingårdar att besöka finns det därmed gott om.
Vi besökte två vingårdar, en större, Ceretto, och en mindre, Rivetto. Det lönar sig att boka tid på förhand om man vill ha vinprovning, speciellt på dom mindre gårdarna.
I området finns en massa kullar, och på varje kulle en liten borg och en liten by. Runtom växer vinrankorna.
Här i La Morra
Det här är Enriqo, han är fjärde generationens vinodlare på Rivetto.
Barolon måste lagras i minst tre år.
Jag skulle gärna gå omkring i omgivningar som denna och se över mina vinodlingar. Jyrki Sukula har förresten sin vingård här i knutarna.
Vi bodde i en gammal borg i en liten by som hette Sinio.
Passande nog hade hotellets restaurang också fått ett omnämnande i michelinguiden.
Bara för att det är lustigt att paketera in WC-papper och knyta rosett runt om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar