måndag, juni 29, 2015

Cykelvagnen

Ni kanske kommer ihåg att vi funderade på en cykelvagn här i våras?  För några veckor sedan gjorde vi ett beslut och införskaffade en Burley. Det blev nu en som endast har cykelvagnsfunktionen plus ett nerfällbart hjul för promenader.


Denna har plats för två, men är man ensam kan man ändå sitta i mitten. Bak i vagnen finns det gott om förvaringsutrymme för shopping eller varför inte en picniqkorg. Amos verkade gilla sitt nya färdmedel, han satt och fnittrade där bak. Värst var nog cykelhjälmen, hoppas han blir van med den. Vi är mycket nöjda med den nya vagnen, nu ska här cyklas hela sommaren! 

söndag, juni 28, 2015

Helgen

Vilken skön helg det har varit! Kanske eventuellt kunde man ana en liten sommarvärme på kommande? Åtminstone idag, söndag, har det nästan varit shortsväder.

På lördagmorgon gick jag på en skön promenad runt holmen medan pappan i familjen fick sovmorgon efter en häftigare barrunda. Tydligen hittas det en och annan pub här på vår ö också.
 
Jag tog en kreativ paus någonstans på södra udden. 

I något skede hann jag in till stan helt för mig själv också. Åkte lite rulltrappor på Stockmann och kom ut just i rätt tid för att se Pridetåget vandra förbi. Så fint!! 

Så har det blivit en hel den sandlådslekande och gungande. Matlagning och House of Cards på Netflix. Bra ingredienser för en lyckad helg och semesteravslut.

lördag, juni 27, 2015

Semester del ett

Samuli hade första delen av sin semester runt midsommar och vi åkte upp till Kokkola för att fira med mina föräldrar. På vägen tog vi också en avstickare till Noormarkku för att hälsa på Samulis morföräldrar.

Så här fint var det i Norrmark vid Ahlströms gamla bruk. Vi bodde en natt på hotellet på gården innan vi åkte vidare norrut. 

Midsommaren firade vi ute på holmen i Öja, vi var till stan och svängde några gånger men mest höll vi oss isolerade på ön. På midsommardagen åkte vi till Café Bryggan för att kolla på midsommarstången. Ja och för att äta fisksoppa såklart.  

Vädret var mycket varierande. På ena sidan stugan kall nordan och 12 grader, på andra terrassen soligt och varmt. Nån fick bada badkar på terrassen och det var det bästa som hänt.

Pappa rökte fisk, det hör till.
Amos tränade sig på att gå.

Kvällarna var otroligt vackra.

Det var som sagt del ett av semestern. Nästa gång semestrar vi i slutet av juli och fram till dess njuter vi av Drumsös sommar.

tisdag, juni 16, 2015

Gymnaestradan

Visste ni att Helsingfors kommer att bli invaderat av 21 000 gymnaster från hela världen i sommar? Gymnaestradan ordnas i vår stad i juli och kommer säkert att bli ett toppenevenemang! Det kommer att vara gymnastik- och dansuppvisningar på gator och torg, de största festerna ordnas på olympiastadion och sonerastadion medan också mässcentret i Böle kommer att vara fullt av uppvisningar dagarna långa. Kvällsuppvisningar hålls i bl.a. ishallen.


Själv skall jag vara med i ett program som består av en sammansättning gymnaster från Södra Finland. Vi kommer att ha tre uppvisningar i mässcentret under veckan. Ni kan läsa mer om hela evenemanget här: www.gymnaestrada.fi Till exempel så skulle jag rekommendera Midnight Sun-uppvisningen på Olympiastadion onsdag 15.7 kl.21-22.30. Öppningen och avslutningen kommer säkert också att vara maffiga.

En del av vårt dansgäng

måndag, juni 15, 2015

Tapas på torget

Vi var egentligen på väg till Österbotten-happeningen på senatstorget i lördags men fastnade redan vid järnvägstorget där det pågick någon slags tapasfestival. Österbotten får vi uppleva om en vecka helt live tänkte vi.

Men tapasen då? Vi var nog inte så imponerande, väldigt lite tapas egentligen. Lite jamón ibérico och manchego såg vi, men så var det nog mycket blandat allt möjligt annat också. Plus lite fulla ungerska fotbollsfans och hungriga måsar som attackerade matportionerna. 

 Amos var inte så imponerad


En varm och fin dag var det åtminstone, första gången i t-skjorta?


söndag, juni 14, 2015

Grillat

I fredags öppnade vi grillsäsongen på vår gård. Det är nog lite att ta i att säga att det var varmt, men man kunde stå ute och grilla en stund i alla fall. Att äta inne var nog säkrast. 


Spett tomater och majs, mums!

Bröllopet




Helt oplanerat satt jag igår nästan hela kvällen och tittade på prinsbröllopet i Sverige. Det var så fint och vackert! Nästan så man sku villa gifta sig igen (med samma man då). Jag till och med grät vid flera tillfällen. Till exempel vid den här fina sången ovan som framfördes i kyrkan. Och vid prinsens tal till Sofia, så kärleksfullt och gulligt! Kan nån bjuda mig på bröllop snart? 

fredag, juni 12, 2015

Torsdagen

Friheten i att cykla alltså, helt otrolig känsla när man annars är bunden till barnvagnen typ hela tiden. Igår kväll cyklade jag in till stan för ett (par) glas och fick cykla hem igen i en fin solnedgång. 

Som äkta finnar sitter man ju ute fast det faktiskt inte var hemskt varmt.


 Solen höll på att gå ner när jag cyklade hem över bron. Vem stannar inte för att fota solnedgången?

Den här ön, har jag sagt att jag tycker om den på sommaren?

tisdag, juni 09, 2015

Förfallet

Innan man blev mammaledig: "Jag ska åtminstone hålla mig fräsch". Nu- not so much. Dagens outfit kl.17.25. Samma löpartights och t-shirt som jag drog på mig i morse, plus några extra fläckar från Amos lunch. Oduschad. Oklart om jag borstat håret. Men en perfekt outfit för vagnprommenader och sandlådskanter. 

Ps. Jag brukar nog duscha varje morgon, idag blev det bara inte riktigt av... Dessutom har jag dansträningar snart.

måndag, juni 08, 2015

Hjärta Drumsö

Nu har vi varit hemma i en knapp månad och fastän jag inte tyckte det var så farlig att bo mitt i stan så kan jag konstatera att Drumsö har sina goda sidor. Borta bra men hemma bäst!

 Tänk att få gunga med såna här vyer, öppet hav och stor fin strand.

Tänk att få se träd från balkongen, det är grönt! Trodde inte jag skulle sakna träd så mycket.

En tio minuters promenad och du är i yttre skärgården, vilken lyx!


lördag, juni 06, 2015

Att vara eller att inte vara

Det blev en lite längre paus här på bloggen som ni kanske märkt, kanske lite ofrivilligt men det tycks inte finnas tillräckligt med motivation just nu. Har i samma veva funderat på bloggens vara eller inte vara, jag har bloggat sedan 2006 så det börjar ju vara en tid nu. 

Medan jag funderar hit och dit på hur absurt det egentligen är med att skriva om sitt liv för inte bara bekanta, utan också obekanta, så tycker jag samtidigt det är ganska roligt. Speciellt skojigt är det ju att jag snart har ett tio års arkiv att gå tillbaka i för att läsa och minnas. För en själv är det fantastiskt roligt att ha skrivit upp vad som hänt. Allt från studier, färdigblivning, jobb, resor, förlovning, bröllop, graviditet och nu det senaste året vår son. Om jag glömt något är det bara att gå tillbaka i arkivet och kolla. 

Jag tror faktiskt inte jag är färdig att lägga ner bloggen ännu, men måste kanske samla lite motivation för att få tag i bloggandet igen. Jag tycker också det är fantastiskt roligt att där finns nån som läser, kanske nån annan också än mamma?