lördag, februari 28, 2015

Gissa rätten

Lördagen har varit just så lugn som jag önskade. Vi tog en lång promenad på morgonen och hälsade på vår blivande guddotter som nu är en vecka gammal, vilken söt liten baby! Vi fortsatte sedan via stan, åt en lunch och shoppade lite. Nu har vi alla tre sovit en tupplur och den minsta av oss sover fortfarande. Ser redan framemot middagen ikväll, kan ni gissa vad det blir? 


torsdag, februari 26, 2015

Sjuklingen

Glad liten sjukling
Vi har varit till fru doktor igen med lillen, förkylningen vill inte ge med sig och nu rosslar han så förfärligt också. Men allt såg bra ut och han är ju fortfarande pigg och glad, om än lite snorig och hes. Annars har vi haft fullt upp den här veckan, luncher, träningar och middagar. I helgen ska jag ta det lugnt och kanske försöka öppna en bok. Det måste vara ca. ett halft år sen senast?

söndag, februari 22, 2015

Brunchen med den bästa utsikten

Inte behöver vi väl ställa in någon väckarklocka, Amos vaknar ju ändå klockan halv sju- tyckte vi på kvällen och höll på att försova oss då vår son sov från 20.30 till 8.00, nästan klockan runt! Vi skulle på brunch klockan tio så det höll på att bli lite tight. Men hurra vilken rekordnatt!
En av de absolut bästa brunchutsikterna i stan hittar man på restaurang Sunn vid salutorget.


Utsikten hann vi inte njuta av så mycket men sällskapet destumera. Vi blev nästan 20 pers tillsammans, alla vuxna med barn. Jag tyckte nästan synd om sällskapet brevid oss, det var stundvis ganska livat. Men i något skede trollades det fram någon Ipad och halva sällskapet försvann in under bordet medan resten kunde njuta av sitt kaffe i fred.

Maten på brunchbordet var det heller inge fel på, men om man tar 21 euro för en buffetbrunch så tycker jag nog man kunde inkludera juice i priset.

torsdag, februari 19, 2015

Ensam

Rubriken är lite vilseledande, jag är inte ensam men jag är för mig själv ikväll. Samuli tog med sig Amos till farmor där de ska övernatta och jag ska sova den första hela natten på över nio månader! Ingen som vaknar och är hungrig mitt i natten (förutom jag då) eller gråter för att nappen är försvunnen. Ingen som väcker mig klockan 5.30 och tycker det är morgon. Lyx!


Antagligen kommer jag redan om några timmar att sakna den lilla filuren men nu njuter jag av att göra ingenting. Har hällt upp ett glas vin, dansar till Mamma Mia och på spisen kokar en bolognesesås, inte så tassigt.

En bra idé


Det här tyckte jag var en bra idé idag - åka till Ikea med baby när en är lite febrig och halvsjuk. Det gick dock över alla förväntningar, vi kom ut med nästan bara det som vi skulle ha. Vilket var en barnmatstol till farmor. Utöver det hittades det väl lite servetter, ljus och någon kokosboll också. Det går väl inte att komma ut ur detta varuhus utan lite extra grejer?

måndag, februari 16, 2015

Selfiepinne


SSS = Söndagens Suddiga Selfie. Jag har ingen selfiepinne och behöver nog ingen heller. Under lördagens middag var det tal om selfiepinnar och det konstaterades att ingen i gänget ägde en, MEN så kom det fram att i sällskapet fanns det faktiskt två vars föräldrar äger en pinne. Lite otippat men skoj.

söndag, februari 15, 2015

Alla hjärtans dag


Medan jag var ute på middag med det här gänget igår gick Samuli till doktorn med vår son som konstaterades ha både ögon- och öroninflammation. Inte undra på att han varit "lite" gnällig de senaste dagarna. Men detta behövde jag, en kväll off med några glas skumpa och jag orkar ta itu med nästa vecka. Förra veckan var tung, nu hoppas vi på tillfrisknanden, sol och ögon som inte rinner.

fredag, februari 13, 2015

Happy Friday!

Äntligen fredag! Den här veckan har känts evighetslång, Amos har varit flunssig hela veckan vilket har inneburit en snorig stackars gnällis som inte riktigt har varit nöjd med något. Tänk vad hjälplös man kan vara när näsan rinner och är stockad och man inte kan snyta sig! 


Idag skulle vi egentligen gå på födelsedagskalas med A men efter en lite sämre morgon så konstaterade jag att vi tyvärr måste skippa kalaset med sjuklingen. Vi hälsade på pappan i kaffebutiken istället.

torsdag, februari 12, 2015

Materialistlistan

Solen kom med vårkänslor, nu vill jag gömma undan stövlarna och plocka fram Conversen. Gärna ett par nya vita, gärna tillsammans med en ny grå kappa och kanske en ny svart väska därtill. Önsketänkande så klart, shopping går inte så bra ihop med vårdbidrag. 


Jacka Oasis, skor Converse, väska Michael Kors

Men önskeshoppa får man ju iallafall, här skulle vara en bra outfit för våriga vagnpromenader och mammaluncher.  Synd att det är så länge till min födelsedag!


Brillor Ray Ban, tröja och väska By Malene Birger, Skor Converse

onsdag, februari 11, 2015

En vecka

Nu har vi bott en vecka i vår tillfälliga lägenhet och det har gått mycket bättre än jag trodde. Amos var lite orolig den första kvällen och dagen men sedan har han väl glömt bort vår drumsölägenhet och tror att vi bor här nu. Lägenheten är möblerad och har basgrejer i köket men är annars helt tom så vi har tagit hit en hel del av våra egna saker för att få det att kännas som ett hem. Jag är ju ändå hemma så mycket om dagarna så jag tyckte det var viktigt att det inte bara blir ett "ställe där vi nu måste stå ut med att leva en tid". En tid vars längd ännu är lite oklar.

Som ni kanske läst mellan raderna så tycker jag också det är ganska skoj att bo mitt i centrum igen. Allt är nära, det tar inte en halv timme att komma till stan och man kan gå omkring och fönstershoppa under vagnpromenaderna. Jag är lite rädd för att vi inte vill flytta tillbaka när vår renovering är klar hehe... Vad gäller renoveringen kör jag med principen "Ignorance is bliss", jag håller fingrarna för öronen och trallar på när vi får uppdateringar. 

tisdag, februari 10, 2015

Tölöviken

Idag skulle man ha behövt solglasögon för två orsaker, den vanliga orsaken påsar under ögonen men mest ändå på grund av den fantastiska solen! Intresseklubben kan notera att dagens morgonpromenad gick runt Tölöviken.



När vi gick in mot stan igen hittade vi något konstigt i hörnet vid Glaspalatset, vad är detta? Det såg ut som nån slags färggrann terrakottaarmé.


måndag, februari 09, 2015

Pappersbröllop


Idag firar vi två år som gifta! Tänk att det gått två år sedan den där prefekta iskalla vinterdagen. Här kan ni läsa om vårt bröllop. Vi firade två års-dagen redan i lördags med middag på Lusikka. Amos farmor var barnvakt och vi fick njuta av en god smakmeny på sex rätter. Lite lustigt att Samuli hade bokat restaurangen, som ligger ett kvarter ifrån vår tillfälliga lägenhet, innan han visste att vi sku bo här just nu. Ikväll ska vi äta middag i våra gamla kvarter i Tölö, den här gången får Amos hänga med.

Dagens rutt

Här kommer dagens morgonrutt, känner ni igen er? Jag gick och gick tills det började snöa vågrätt, vilket konstigt omväxlande väder det var.





söndag, februari 08, 2015

Dagens program

Om man bara tittade ut genom fönstret idag såg ju vädret riktigt fint ut, i verkligheten var det kallt och blåsigt. Vi gick ändå till parken för att gunga lite. Första gången för Amos, som idag fyllde nio månader, hurra! 



fredag, februari 06, 2015

Vagnpromenaden

Det blev en lite mer urban vagnpromenad idag, Drumsö runt har bytts ut mot stadsvyer. Amos brukar sova sin morgontupplur på balkongen, men nu råkar vi ha en lågstadieskola mittemot oss och de har rast typ hela tiden (läs skrikande ungar och klockor som ringer) så det blev inte så mycket av den tuppluren. Lika bra så får jag motion på samma gång.

På tal om morgontupplurer så tyckte Amos läkare att han nu borde sova sin första tupplur först efter lunchen, hur det ska gå till vet jag inte? Om han vaknar halv sju-tiden så är han nog dödstrött senast vid nio. Ingen chans att hållas vaken till elva. För tillfället tar han tre tupplurer om dagen, en på morgonen vid nio-tiden, en kortare på eftermiddaegen runt ett-tiden och så en lite längre vid halv fyra-tiden. Jag borde väl försöka få ner det till två tupplurer men hur ska man göra det?

Här gick vår promenad
Vidare till Senatstorget
En sväng in på Skatudden
Hälsa på presidenten
Kolla på sveaborgsfärjor
Tomt på Esplanaden
Vidare till Bulevarden
Ända ut till Sandvikens hall

onsdag, februari 04, 2015

Packandet

En del av packningen
Hur packar man för två månader? Strukturerat eller bara slänga in en massa grejer man kan tänkas behöva? För min del blev det väl en blandning av de två, med väskorna fulla och två billaster flyttade vi igår kväll till vår tillfälliga lägenhet. Vi bor nu i en tvåa i ett sk. hotellhem nära Kampen. Det är riktigt fräscht, här finns kök, sovrum, vardagsrum och det kanske lyxigaste; en ducsch! Tvättmaskin finns det också, vilket underlättar vardagen betydligt. 

Vi är ju inte långt ifrån vårt riktiga hem så vi kan hämta grejer ifall nåt behövs, men dammigt och stökigt lär det vara där. Två månader har vi förberett oss på att vara borta, men för tillfället vågar jag varken hoppas på att det skulle bli kortare eller lita på att den tiden räcker. Man får väl se det som ett äventyr om inte annat, att bo så här centralt ett tag kan ju vara riktigt skoj.