söndag, december 30, 2012

När jultomten blev avslöjad, eller blev han?

Han skakade snällt hand med jultomten och förklarade ivrigt hur han och farfar hade placerat ut islyktor utanför porten så att tomtens renar skulle hitta fram. "Men var är tomtens renar?" undrade han sedan i samma mening. Tomten hade parkerat renarna lite längre bort eftersom de inte fick rum på gården fick vi veta.

Lillebror satt som förstelnad på stolen bredvid och vågade inte öppna munnen, vilket är mycket ovanligt i hans fall. Vem var denna rödklädda man som plötsligt stegade in i vardagsrummet?

För mig tog det ungefär en minut att känna igen min gamla klasskamrat som numera jobbar tillsammans med min far på sjukhuset (när blev man så stor att föredetta klasskompisar jobbar tillsammans med ens föräldrar?!). Lilla A var dock fortfarande konfunderad. "Men julgubben, hur kan dina renar flyga?" frågade han den smått överraskade tomten. Under några evighetslånga sekunder av tystnad satt vi alla spänt och väntade på hur tomten skulle klara sig ur det här.

- Det är en hemlighet min lilla vän, svarade tomten.

Och så klarade han sig ännu en jul, men det kan hända att tomten får större problem med att förklara sin existens nästa år.

En mycket fundersam kille.

lördag, december 29, 2012

Julen

Hej internet, hej världen! Tillbaka igen efter en liten juldimma. Spenderade julen hos föräldrar tillsammans med stora tjocka släkten, nästan utan tillgång till internet. Skönt så!

 Vi såg ett konstigt ljussken på himlen.

 Vår julgran består av en salig blandning av julgranspynt. Lägg märke till den fina rosa bollen nere till vänster, den har jag gjort tillsammans med min mormor när jag var lika liten som killen på bilden.

Mammas fina pepparkakor.

Titta vem som kom!

Jee, Stal wals!!

"Pappa skall bara testa lite."

Någonstans där emellan hann vi äta också.


Det här mönstret upprepade sig sedan alla dagar, umgås, äta och leka med lego. Tills vi kom hem i onsdags och det var dags att gå på jobb. Poff, så var julen slut, lika fort som den kom! 


måndag, december 17, 2012

Dagens anti-tips

Den här glöggen är inte värd att testa. Den essansfyllda lukten av hubbabubba var inte direkt lockande.

Så nu vet ni det.

Ett år

Idag är det ett år sedan han gick ner på knä och ställde den stora frågan.

Source: google.com via Maria on Pinterest


Det skall vi fira med att inte göra så mycket alls tror jag. Vi måste dock ta itu med ett misslyckat marmeladprojekt som sket sig igår, och så måste jag väl trotsa snöstormen för en stund och ge mig ut efter den (hoppeligen) sista julklappen.

Den här veckan är fullspäckad med program, så att man riktigt måste anstränga sig för att hänga med. Men på lördag, då skall jag luta mig tillbaka i min tågsits, peta in hörlurarna i öronen, sluta ögonen och inte öppna dem innan jag är framme.

lördag, december 15, 2012

Lycklig just nu

Fatta att man kan ha det så bra, att man kan vara så lycklig precis nu. Att min husband-to-be plötsligt slänger fram en fyra rätters middag medan jag får sitta under en filt på soffan och mysa.

Förra veckan gick som i en dimma, jag var sjukledig halva veckan och såg märkliga feberdrömmar, håller fortfarande på att hämta mig. Läser om skrämmande skolsjkutningar borta i Amerikat, funderar över vad som kan röra sig i en så vrickad människas huvud. Det är bortom mitt förstånd.  Mina tankar går till alla drabbade familjer. Tänk på alla som nu får en jul fylld av saknad, en tom stol runt julbordet, julklappar under granen som ingen öppnar. Trygg kan man väl inte vara någonstans, men man kan njuta av det man har just nu, det måste man. För tar vi hela världens sorger på våra axlar går vi under.

torsdag, december 13, 2012

Bröllopsresan - hur man väljer destination, the long story

Att välja resemål för bröllopsresan var ingen lätt uppgift kan jag tala om. Vart skall man åka då man har två veckor tid och hela världen som utgångspunkt? Uteslutningsmetoden visade sig vara ett tidskrävande alternativ.

Vår startpunkt var inte heller helt enkel eftersom jag ville åka skidor och S ville ligga på en strand. Jag funderade på ifall det var okej att åka på skilda bröllopsresor, men det var det tydligen inte. Kombinerat då? Det blev lite väl dyrt och jobbigt. Jag fick ge mig den här gången och vi började leta efter solsemestrar istället. Kravet var dock att jag inte skulle behöva ligga på en solstrand i två veckor, jag skulle antagligen klättra upp i närmnaste palm och göra röksignaler efter ca. tre dagar. Vi behövde alltså stad också.

Våra planer började egentligen med att utforska ifall Argentina kombinerat med Brasilien kunde ha varit ett alternativ. Vi var båda sugna på Buenos Aires som vi gärna skulle kombinera med Mendoza. Men för att få strand-delen inkluderad måste man byta land, Uruguay eller Brasilien skulle ha passat bra. Vid något skede sköt kostnaderna i höjden och vi märkte att två veckor inte skulle räcka ifall vi ville göra denna resa ordentligt. Vi var alltså tvungna att börja se oss omkring efter andra alternativ. Vid det här skedet hade vi också uteslutit Australien och Nya Zeeland på grund av tidsbegränsningen.

Jag började vid det här laget vänja mig med tanken om en paradisstrand och en bungalow vid stranden, vit sand och korallblått hav. Var hittar man det då? Thailand, Malesien, Borneo, Bali? Dags att snurra på jordgloben och börja utforska där istället. Någonting gjorde dock att vi inte riktigt hittade vad vi sökte efter, det klickade helt enkelt inte. Vi hade blivit lite för fästa vid tanken om att åka till ett spansktalande land. Dags att snurra tillbaka.

Det fanns en massa spansktalande länder kvar, men vi landade näst på Costa Rica. Ett litet land i Centralamerika som verkar ha en bra blandning av stränder, regnskogar, aktiviteter och lite vulkaner. I det här skedet behövdes det inte mycket övertalning mer, vi var nu trötta på att surfa omkring och bokade vår resa dit. Vi kommer att vara en stund på den karibiska kusten, några dagar inne i landet vid en vulkan och så några dagar på västkusten. Däremellan kanske lite kaffeplantage eller surflektioner. Hurra!



tisdag, december 11, 2012

ToDo-listan inför bröllopet

Två månader kvar till bröllopet och det känns oroväckande lugnt för tillfället. Kanske det är lugnet före stormen?  Jag tycker att det inte finns så mycket att göra för tillfället. Borde jag göra något?
Så här ser den uppdaterade ToDo-listan ut för tillfället:

- Fastställ gästlistan
- Designa och tryck upp inbjudningar
- Samla ihop adresser
- Skicka ut inbjudningar

- Boka hotellkvot
- Beställ bänd
- Beställ frissa och smink
- Diskutera med feststället om önskemål
- Fastställ menyn med kocken
- Bestäm resemål för bröllopsresan (kräver ett eget inlägg...)

- Klänning och skor åt bruden
- Vad skall brudgummen ha på sig?

- Vem skall sjunga i kyrkan?
- Boka bröllopsnatt
- Boka fotograf

- Hindersprövning
- Programblad
- Sittplacering och placeringskort
- Bordsdekorationer
- Blommor




Bilden från Pinterest

söndag, december 09, 2012

Galor och fester

Jag är kanske världens sämsta bloggare för tillfället, men så går det ibland. Man är för upptagen med sitt glamourösa liv, springer på galor och fester och håller på. (obs, ironi!)

Jag har dock varit på en bloggala här i veckan, fick umgås med Linn, och träffa en massa roliga typer. Jag tycker dock att det var ganska lite folk där i år?

Lilla Mia och Lilla Hanna
Malena vann två priser

Här i helgen firade vi jobbets lillajulfest. Första julfesten på nytt jobb, alltid lika spännande. Vem skall slockna innan efterrätten och vem skall strippa på bardisken?

Här ser ni en av kollegorna. Jag är den yngsta i gänget, några av de äldsta har varit på firman i en eeevighet känns det som.

Efter en rundtur bland skelett och fladdermöss gick jag och vann hela firman plus bättre hälfter på skjutbanan. Nu fick jag så mycket street cred så ingen kommer våga säga emot mig igen.

Vi åt senare på Flada13 på Kalevagatan. Jag förstår inte hur vi har missat det här stället tidigare?
Roligt med nya restauranger, det var riktigt trevligt och mysigt. Sen blev det ett par drinkar, några danssteg och hotellsäng i centrum. Lyx att inte behöva köa efter en taxi!