tisdag, maj 31, 2011

Rationalitet eller magkänsla?

Det är en tung vecka på jobbet för tillfället, någon ledig dag på torsdag kommer inte på fråga. Idag spillde jag dessutom kaffe på min tröja och gick omkring med en lite fläck hela dan. Klumpeduns. Funderade lite på att svänga den bak-fram, undrar om någon skulle ha märkt det.
Satt idag på ett ganska intressant möte, jag mötte två personer som sålde sin grej på totalt olika sätt. Nu är jag mest confused och yr. Vad skall man basera sina beslut på egentligen? Sådana som påverkar långsiktigt? På magkänsla eller på vad som ser bäst ut på pappret?

söndag, maj 29, 2011

You're only as strong as your weakest link

Idag tog ja La Kusina under armen och gick till Kisahallen för att kolla på Suomen Voimisteluliittos dansshow. Vi var kanske lite väl kritiska, men det fanns en del riktigt dåliga program, några helt okej och enstaka riktigt bra uppträdanden.



Svårt at fotografera när ingen vill stå stilla.

Det var nästan lite nostalgiskt att kolla på uppvisningen. Hur många gånger har man inte själv stått där nervös i kulisserna och hoppat, väntat på att få komma in på scen och dansa. Den där känslan att stå framför publiken och göra det man tycker om och njuter av har jag inte fått känna på länge. Kanske ännu någon gång..

lördag, maj 28, 2011

Fotbollssnacks

Vi tittar på fotboll, för mig är det helt egalt vem som vinner, bara ostarna är goda.

Egentligen borde man väl äta chips och dricka öl, nu blev det ost, korvar och vin istället.

Två tips

Kommer ni ihåg att Carries assistent i Sex and The City hade hyrt en designväska? Nu kan man också hyra en designväska åt sig här i Finland om man inte har råd att köpa den själv. Klick.

Den andra länken går till en blogg som Micki tipsade mig om. En kille som jobbar på den stora telefonfirman har blivit utslängd ur sin lägenhet för fyra veckor och bestämde sig för att bo i tält den tiden. Han sover i olika parker och skogar i Esbo och Helsingfors, duschar gör han på jobbet och tältet skjutsar han omkring på på sin cykel. Klick

Filmen då?

Jag har svårt att bilda en åsikt om den här filmen. Den var, som några andra av Coppolas filmer, ganska annorlunda. Det hände inte riktigt något i filmen och stundvis var den riktigt tråkig. Men samtidigt så var den ändå vacker på ett tragiskt vis och den där ångesten som infinner sig när man känner att livet är en enda stor baksmälla kom bra fram i filmen, man fick nästan själv lite dåligt att vara.


I helhet så blev filmen ändå lite lam, pointen med filmen är väl ungefär att pengar inte gör en lycklig. Kliché? Kanske det. Och jag må vara enkel, men jag gillar ordentliga slut på filmer, om det blir allt för öppet blir jag bara frustrerad. Sa jag för mycket nu?

fredag, maj 27, 2011

win-win

Biokvällen blev inställd pga sent jobbande människor, istället blir det videokväll hemma i soffan. Jag tror jag just gjorde en riktig win-win deal när S erbjöd sig laga maten om jag väljer filmen. Jag ba "okej då, den här gången". 


Det blev den här filmen, Somewhere. Regisserad av Sofia Coppola som också har regisserat bl.a. Lost in Translation, en film som jag inte kan tåla, men som S diggar. Får se hur den här är. Har nån sett den?

Bio!

Jag vill gå på bio ikväll, S läser upp alternativen:

S. Vi kan gå och se på Fast & Furious 5 eller Scream 4?
M: Var det mina alternativ?
S. Det går en film om en bäver också.

Svåra val det här..

onsdag, maj 25, 2011

Klänningar

Nu när jag skall gå på sex bröllop i år så får jag väl köpa sex nya klänningar, eller vad?
Men varför skall alla klänningar vara så korta nu för tiden? Många modeller är så korta så att man knappast kan sitta med dem.

Men t.ex. så här kunde jag tänka mig vara klädd på sommarbröllopen:


 Karen Millen

Nelly.com

Nelly.com

Karen Millen

Fy vad kallt!

Vad hände med sommaren som var på väg? Jag cyklade just hem från en tjejträff på stan och höll på att frysa öronen av mig! Vantar hade jag på händerna men en mössa skulle ha varit bra att ha. Vem var det som sade att global uppvärmning är en dålig sak? Mera värme skulle jag inte tacka nej till just nu. Dessutom är det rätt så förrädiskt när man tittar ut genom fönstret och ser blå himmel och strålande solsken men så är det +7 grader. Brr!

tisdag, maj 24, 2011

Happy birthday!

Vi har firat en födelsedag här idag och jag har stått i köket hela kvällen. Lite kaotiskt, men helt ätbart.


 Sparris och getost
 Lamm med hemlagad vitlöksmajonnäs

Och så en gräddpaj med citron och lime
Hipp hipp hurra!

måndag, maj 23, 2011

Inte igen!

Oj nej, jag skulle inte riktigt orka med något nytt kaos i flygtrafiken.


Ska vi tro på britterna och inte svenskarna den här gången?

söndag, maj 22, 2011

Söndagsfeelis

Idag var en maffig hemmalagad hamburgare just vad vi behövde


och säsongsinvigning av Meritalli med några fina tjejer

 Emma var också där
Hon blev upphämtad med båt, det såg lite farligt ut för ett ögonblick
 Men det gick riktigt bra till slut


Sommarhelsingfors är ganska najs, man glömmer nästan bort de där dagarna med -28 grader och snöstorm.

Och jag åker hem i soluppgången

Ibland är kvällarna bara för korta, dygnet har för få timmar, och du finner dig själv på en fest som du vill att skall hålla på för evigt.


Vi brunchade i åtta timmar i går, sen gick vi vidare till nästa bord och åt middag på Teatern. Rolig kväll i superbt sällskap!

fredag, maj 20, 2011

Vad nu då?

Hej hopp! Nu har jag varit på flyttkalas, vad skall jag göra nu då?
Ensam hemma en fredagkväll, vet inte när det skulle ha hänt senast. Men jag är rastlös, och har lite tråkigt.


Man kan alltid leka med Photo Booth. Den uppmärksamma kanske kan märka förändringen som skett i mitt hår?

Äntligen!

Äntligen fredag! Och Äntligen lönedag! Jag har varit pank nu i en och en halv vecka. Nu kan jag börja äta igen. Förutom att jag drömde att jag var jagad av Timo Soini i natt så har dagen börjat bra, drack en dubbelespresso imorse och nu darrar jag och vill inte sitta stilla.Men bättre med för mycket energi än för lite. Efter jobbet skall jag dessutom på flyttkalas och hjälpa Linn och Frank med att flytta så jag hoppas energin håller i sig.

Jag önskar er ett trevligt och soligt veckoslut!

onsdag, maj 18, 2011

Promenad

Titta titta, minigolfbanan har öppnat!


Vi spelar minigolf exakt en gång i året, för att vi har glömt hur det gick förra året. När vi spelar minigolf är det typ enda gångerna som vi (jag) grälar, jag har noll tålamod när det kommer till minigolf. Orka stå där och sikta in bollen i ett hål genom en hopplös bana. Men ändå måste man spela, en gång om året. (Vi sparade ändå den gången till ett senare skede, jag är på för gott humör idag för att förstöra dagen)

tisdag, maj 17, 2011

Nästan som ett lejon

Förresten så har jag också kommit inkörande i en dubbeldäckad turistbuss till ett proppfullt salutorg.

Så här såg den ut
Folkmassorna hurrade

Och vi tvättade
Och så har jag ju simmat i Mandas bassäng också!

Det här var alltså år 2004 då jag satt i studenkårens styrelse. Så lejonens entré igår var såå 2004!

måndag, maj 16, 2011

Bilderna

 Finska flaggor överallt!


Simpson-moln och glada människor


Sen började Vesa-Matti Loiri sjunga och vissa blev lite mera självmordsbenägna och klättrade upp på stadshuset tak.

Fest!

Hälsningar från salutorget!
Det går inte att ladda upp någo bilder med blogger för tillfället. Men jag gick förbi torget för att se om där var sku ha varit någon annan, och det var det, ungefär 80 000 andra hade kommit för att fira lejonen. I något skede mellan Vesa Matti Loiri och spelarnas entré fick jag ahtis och gick (trängde mig) därifrån. Men jag fick iallafall ta del av en del av den fina segerfesten. Nu får jag väl vänta 16 år tills nästa gång.

lördag, maj 14, 2011

Försvunnet inlägg

I och med bloggerdöden igår och i förrgår så försvann också ett av mina inlägg, konstigt! Det finns inte heller med i arkivet mera och jag kommer inte riktigt ihåg vad jag skrev. Men det verkar ha hänt på andra bloggar också? Hoppas på att problemen är fixade och att det fungerar i fortsättningen.

Jag har ett singelveckoslut igen, den här gången är det Samulis tur att vara ute på polttaren. Jag har fått några rapporter och alla (29 st.!) verkar vara vid liv ännu efter en tallinkryssning och nu på väg mot nya äventyr.

Vi såg Black Swan på bio igår med flickorna, jag hade ställt in mig på en riktig rysare och var lite nervös över hur jag som typ annars bara ser på romantiska komedier skulle klara av den, men det gick riktigt bra. Värre var det med ishockeymatchen, den var nästan mer spännande än filmen!


Filmen var nog vacker (om än lite vidrig), och mycket tragisk. Man fick sig en liten tankeställare också, en inblick i hur illa det kan gå när man blir så besatt av det man gör. Ett äckel till chef som man blint avgudar och egna tvångstankar och hallucinationer som man inte kan kontrollera. Att förlora förmågan att skilja mellan verklighet och fantasi. Jag tyckte dock att det tog lite för länge för filmen att komma igång, efter en timme satt jag fortfarande och väntade på att något skulle hända.

torsdag, maj 12, 2011

En frisk morgonbris och en doft av hav

Idag har jag inlett cykla-till-jobbet-säsongen, det var jätteskönt! Det bästa är att få cykla längs med stranden hela vägen och känna doften av havet. 25 minuter tog det mig imorse, jag vill minnas att jag var nere i 20 minuter förra sommaren så där har jag något att sträva efter. Ungefär 10 stycken cyklade förbi mig och jag cyklade förbi kanske två.
Det är otroligt snopet då man själv, illröd i ansiktet, kämpar på för fullt för att komma framåt och så flyger någon förbi på sin jopo och ser ut att vara ute på söndagstur. Nå, man skall tävla med sig själv-eller hur var det nu?

onsdag, maj 11, 2011

Dagens tema

Eftersom jag varit så dålig på att blogga så har Samuli gett mig ett tema per dag. Dagens tema är Eurovisionen. Jag är absolut inte insatt, men jag såg på semifinalen igår med ett öga. Det jag såg med det ögat var riktigt rysligt dåligt, men Finlands bidrag var ju så där semi-bra. Roligt att han kom vidare i alla fall, för på lördag skall vi ha eurovisions-studio. Euroviisu-Cilla har lovat fixa röstningssedlar och annat som man behöver, så jag hoppas på att få höra åtminstone några bra bidrag!

Annars flyter vardagen på som vanligt, jag gjorde upp en rysligt lång ToDo-list i början av veckan och fick riktigt angst för den innehöll bara tråkiga grejer. Men lättnaden blir större ju mer man får pricka av. Nu är det bara några jobbiga punkter kvar och så blir det helg!

Eftermiddagskontor på balkongen

söndag, maj 08, 2011

Hemma!

Nu är jag hemma igen efter en fin polttare-helg. Glada tjejer och roligt program!

Resten av bilderna är censurerade...

Förra veckan blev lite hektisk med jobb och jobb. Dessutom lyckades jag dra på mig någon slags ögoninflammation så jag förbjöd mig själv att sitta framför datorn när jag kommit hem från jobbet. Vi skall hoppas det blir bättre bloggning nästa vecka!

fredag, maj 06, 2011

Balkongsgrönska

När allting annat vissnar som jag rör i så har påskblommorna slagit ut (äntligen?).

måndag, maj 02, 2011

En glad vapp

Vi överlevde vappen och hade hujsit skojigt. Lördagen börjades med lunch hemma hos oss innan vi åkte vidare mot havis. Här har jag tyvärr också slutat fotografera, men kanske lika så bra!